Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Σήμερα, Τετάρτη επισκέπτονται το νησί μας οι υποψήφιοι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»
Πρόκειται για το καλύτερο ψηφοδέλτιο κόμματος στο Νομό μας.
Αποτελείται από ανθρώπους καταξιωμένους με αμέριστη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
Στις 10.00 θα είμαστε στην πλατεία στο Βαθύ ελάτε να τους γνωρίσουμε και να μιλήσουμε μαζί τους.

Ακολουθούν μικρά βιογραφικά.



 ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ιατρός χειρούργος ορθοπεδικός.
Από το 1987 ασκώ το επάγγελμα του ιατρού στην Κεφαλονιά.
5 χρόνια στο νοσοκομείο Αργοστολίου, λειτουργώντας για πρώτη φορά την ορθοπεδική κλινική.
Μόνος μου, με βοηθό μόνο έναν νοσοκόμο έκανα περίπου 1500 χειρουργεία, έβλεπα κάθε 6000 περιστατικά (χρόνια και επείγοντα), λύνοντας έτσι τεράστια προβλήματα υγείας των συνανθρώπων μας.
Από το 1963 αγωνίζομαι για να αλλάξει κάτι στην πατρίδα μας.
Για μια καλύτερη κοινωνία, για αξιοπρέπεια, για ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη.
Είμαι βαθιά δημοκράτης, βαθιά πατριώτης, βαθιά ανθρωπιστής.
Αυτό το έχω αποδείξει και συνεχίζω να το αποδεικνύω με τη συμμετοχή μου, παιδί ακόμη 17-18 χρονών, τη 10ετία του ’60, συμμετέχοντας στα μεγάλα και δυναμικά συλλαλητήρια και στους 2 ανένδοτους.
Το 1967, με την έλευση της δικτατορίας, μαζί με άλλους πρόβαλα αντίσταση και πέρασα από δύο στρατοδικεία  
Από το 1974, όντας ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, αγωνίστηκα μέσα από τις τάξεις του. Το 2003 αποχώρησα γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που έλεγε ότι είναι.
Το 2010, με την ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο, μετά τη συνειδητή επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, συμμετείχα μαζί με πολλούς άλλους συνανθρώπους μας στον αγώνα για να μην περάσουν τα μνημόνια, και για να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε τους συνανθρώπους μας που είχαν και συνεχίζουν να έχουν ανάγκη.
Τώρα επέλεξα να συνεχίσω τον ίδιο αγώνα μέσα από και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝ-ΕΛΛ).
Το κίνημα των ΑΝ-ΕΛΛ εκφράζει τα πιστεύω μου, τους πόθους μου,
τις ελπίδες μου έχει αποδείξει ότι μπορώ να το εμπιστευθώ
και σας καλώ να πράξετε το ίδιο.
       ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Πρόεδρος της ΕΕΤΕΜ Κεφαλληνίας-Ιθάκης
(επιστημονική ένωση τεχνολογικής εκπαίδευσης μηχανικών)

Ηλεκτρονικός μηχανικός -μουσικός και ιεροψάλτης της παράδοσης και  του πολιτισμού μας.
Ζώ και εργάζομαι στην Κεφαλονιά μετά τίς σπουδές μου στα αντικείμενα των γνώσεων μου .
προσπαθώ για την αναβάθμιση του πολιτισμού των νησιών μας προσφέροντας  χρόνια τώρα δια μέσω των εκδηλώσεων  τόσο στον  τόπο μας  όσο και στο εξωτερικό ως  Κεφαλονίτης που  νιώθει περήφανος για τον τόπο του .
Διασκεύασα  διάφορα παραδοσιακά Κεφαλονίτικα χορευτικά  παντρεύοντας την τοπική σάτιρα με την παράδοση  του τόπου μας όπως (όταν ο πλάστης σκέφτηκε να πλάση τους πλανήτες επ ευκαιρία ποίησε και τούς Κεφαλονίτες).
Ως πρόεδρος τής ΕΕΤΕΜ  Κεφαλονιάς Ιθάκης συνεργάζομαι  με τον κλάδο  πάντοτε για την καλλίτερη εναρμόνιση με την τεχνολογία αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Η διαδρομή μου είναι μόνιμη  στα νησιά μας εργαζόμενος και προσφέροντας καθημερινά
στα δίκτυα ψηφιακής μετάδοσης τηλεόρασης-ραδιοφωνίας και  κινητής τηλεφωνίας υψηλής τεχνολογίας πρωτοστατώ ως εργαζόμενος μηχανικός και τεχνικός από το 1986 μέχρι σήμερα  για υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα νησιά μας.
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες βρέθηκα, διότι πιστεύω ότι  ο κάθε πολίτης με  προσωπική ανεξαρτησία μπορεί να προσφέρει περισσότερα μέσα από ένα πολιτικό φορέα πού σκοπός του είναι, να αντιμετωπίσει την επίθεση  της  νέας  τάξης  πραγμάτων, των μνημονίων της  εθνικής ταπείνωσης και της βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια.
Παράλληλα πιστεύω ότι το Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κατοχυρώνει την Ισονομία , την Ισότητα, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη και την Αξιοκρατία καθώς προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των αγορών.
Ταυτόχρονα πιστεύω  στην ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας και αρνούμαι  τίς λογικές να μετατραπεί το κράτος μας  σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.
Επιλέγω μέσα από τους ανεξάρτητους Έλληνες τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και περηφάνεια-πρόταξη του εθνικού συμφέροντος, τήρηση του συντάγματος, λαϊκή κυριαρχία και κοινοβουλευτική δημοκρατία.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΒΕΡΗ

   Η Κατερίνα Στάβερη, το γένος Αντζουλάτου Σπυρίδωνος, γεννήθηκε στα Φραγκάτα Κεφαλληνίας το 1947,ανήκει στη γενιά που ξεκίνησε από τη λάμπα πετρελαίου  και έφτασε στο κινητό και το ίντερνετ.
    Παντρεύτηκε στα 19 με τον ναυτικό Αντρέα Στάβερη.   Ένα χρόνο μετά  έδωσε πανελλαδικές κατατακτήριες εξετάσεις και φοίτησε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο αποφοίτησε το 1972 με υποτροφία στο 2ο έτος.
    Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως υπεύθυνος Λογιστηρίου, (με δίπλωμα Λογιστικής , που απέκτησε σπουδάζοντας δι αλληλογραφίας από την ιδιωτική σχολή ΄΄ΚΛΙΜΕΝΣ'' ,με άριστα).
    Μετά την μεταπολίτευση, όταν άρχισαν οι διαγωνισμοί δια την πρόσληψη προσωπικού στο Δημόσιο, έδωσε σε πολλούς και πέτυχε σε 4, στον τελευταίο δε    για  το Υπουργείο Οικονομικών  με σειρά 23η από εξ χιλιάδες πεντακόσιους υποψήφιους.
    Υπηρέτησε σε διάφορες κεντρικές υπηρεσίες και εφορίες με τελευταία του Αργοστολίου από την οποία συνταξιοδοτήθηκε το 1995.
    Δημιούργησε με την οικογένεια της την εταιρεία ΣΤΑΒΕΡΗΣ Δ.ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Ξ.Ε.Τ.Ε., η οποία εκμεταλλεύεται το Ξενοδοχείο SUNRISEINN στην Πεσσάδα Κεφαλονιάς, το καφέ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ (που η κρίση το εξαφάνισε) και το φοροτεχνικό γραφείο στο Αργοστόλι (Λιθόστρωτο 4), στο οποίο επιτυχώς παρείχε τις υπηρεσίες της ως Λογιστής  Φοροτεχνικός Α Τάξης.
Έχει ασχοληθεί με τα κοινά πολλές φορές στο παρελθόν ως υποψία δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αργοστολίου με τον αείμνηστο Επαμεινώντα Θεοτοκάτο, στο Δήμο Λειβαθούς με τον Νίκο Φρατζή και το Θεόφιλο Μιχαλάτο, ως νομαρχιακή σύμβουλός με τον νυν Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο Θεόδωρο.

Είναι ενεργό μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Κεφαλληνίας.