Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ



Κύριε Υπουργέ των οικονομικών



          Πρίν μερικές μέρες πήγα να πάρω τη σύνταξή μου.

Όπως είχατε εξαγγείλει, πιστοί στους ξένους τοκογλύφους, η σύνταξή μου ήταν μειωμένη ούτε λίγο ούτε πολύ επιπλέον κατά 200 Ευρώ.

          Από την επιβολή των μνημονίων μέχρι σήμερα η σύνταξή μου έχει μειωθεί κατά 50%. Έτυχε βλέπετε να ανήκω στους υψηλοσυνταξιούχους. δεν τα έκλεψα όμως ούτε τα πείρα με πελατειακή σχέση όπως είπε ο ανεκδιήγητος υπουργός εργασίας.

          Απλά δούλεψα 35 συναπτά χρόνια και ανελίχθηκα στην ιεραρχία μιας από τις μεγαλύτερες Ελληνικές ΔΕΚΟ, τη μοναδική με διεθνή δραστηριότητα, φθάνοντας στα υψηλότατα αξιώματα. Και έφθασα εκεί χωρίς να προσκυνήσω κανένα κόμμα και χωρίς να κολλήσω αφίσες σε αντίθεση με την πλειονότητα. Όταν ήρθε ο αρχισυνδικαλισταράς να μου πει πώς η θέση που είχα πάρει, ήταν … «πολιτική» και έπρεπε να ενταχθώ στο κόμμα, τον έστειλα από κει που ήρθε και έσπευσα να δώσω αμέσως την παραίτησή μου στον πρόεδρο της εταιρίας που προς τιμή του δεν την έκανε δεκτή.

          Είχα κανονίσει, με βάση τα εισοδήματα μου, το υπόλοιπο της ζωής μου και αυτό της οικογένειας μου, έτσι που να ζούμε, τίποτα περισσότερο από μια αξιοπρεπή ζωή στα πλαίσια αυτής που βίωσα όλα μου τα χρόνια. Συνεπής στις υποχρεώσεις μου και χωρίς να χρωστάω την παραμικρή δεκάρα πουθενά και το σημαντικώτερο χωρίς να εκμεταλλευτώ τη θάση μου πέρνοντας "δωράκια".

          Και ήρθε η λαίλαπα. Ήρθαν οι κλέφτες οι λωποδύτες οι απατεώνες τα λαμόγια και σεις, οι πολιτικοί τους προστάτες, εσείς που στην πραγματικότητα δημιουργήσατε τους πρώτους, να μου στερήσετε τη ζωή.

          Κατορθώσατε να μειώσετε τις αποδοχές της οικογένειας μου κατά 70%.  Γιατί δεν είναι μόνο η σύνταξη που μειώθηκε  κατά 50%, είναι και όλα τα υπόλοιπα. Τα διαμερίσματά μου αντί να μου αποδίδουν έσοδα με επιβαρύνουν με δαπάνες, για κοινόχρηστα, χαράτσια κλπ, καθώς δύο χρόνια τώρα είναι ξενοίκιαστα.  Να ζεσταθούμε δεν μπορούμε επειδή το πετρέλαιο έχει φθάσε στα ύψη, ή βενζίνα το ίδιο ενώ τα ξενοκινούμενα μονοπώλια δεν ρίχνουν τις τιμές και εξακολουθεί η Ελλάδα να είναι από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρωζώνη.

          Με τα απίστευτα λάθη σας, τις παλινωδίες, την προχειρότητα, αλλά κυρίως την απληστία σας καταστρέψατε τη χώρα μας. Διογκώσατε το δημόσιο τομέα και μόνο για να εξασφαλίσετε την καρέκλα σας. Δημιουργήσατε τεράστιες περιουσίες εσείς και οι «δικοί σας» άνθρωποι, σε βάρος του απλού λαού και τώρα ζητάτε και τα ρέστα.

O καθένας από σας έχει το λιγότερο 200.000 Ευρώ φανερές καταθέσεις, ποσό ονειρικό για μένα που τώρα μόνο χρέη έχω στις τράπεζες.

 Και ζητάτε αυτή τη στιγμή από τον απλό λαό, τους μισθωτούς τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες να πληρώσουν τις δικές σας ευθύνες τις δικές σας προδοσίες, ενώ ούτε κατά διάνοια δεν σκέπτεστε να θίξετε την καλοταϊσμένη πελατεία σας.  Ακόμα και τώρα αρνείστε πεισματικά να απολύσετε τους επίορκους πελάτες σας.  

          Με τα μνημόνια σας και επαίσχυντα μέτρα κατορθώσατε να εξαθλιώσετε τα δύο τρίτα του Ελληνικού λαού ενώ συγχρόνως ξεπουλήσατε την πατρίδα μας στους ξένους τοκογλύφους. Και όλα αυτά χωρίς να έχετε την παραμικρή ιδέα αν η χώρα, ποτέ, θα ανακάμψει.

          Αρνείστε να φέρετε στο σκαμνί τους πραγματικούς υπεύθυνους της καταστροφής: Παπανδρέου, Παπαδήμο, Βενιζέλο, Καραμανλή και τους λοιπούς παρατρεχάμενους τους, που έχουν το απίστευτο θράσος, αντί να κάνουν χαρακίρι, να βγαίνουν στα παράθυρα των πουλημένων μίντια και να συνεχίζουν να μας εμπαίζουν.

          Αντί να εκμεταλλευτείτε την λίστα Λαγκάρντ και να βάλετε στα ταμεία σας αρκετά δις όπως έκαναν η Γαλλία η Ιταλία κλπ. παίζετε  ένα θέατρο παραλόγου στη βουλή, για την δήθεν … αλλοίωση της λίστας προκειμένου να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού, γιατί βέβαια δεν πρόκειται κανείς από σας να καταδικασθεί! «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!  

          Μιλάτε για τρομοκρατία και εμφανίζετε στα άθλια κανάλια σας αξιολύπητους φουκαράδες ως ύψιστους τρομοκράτες ενώ οι πραγματικοί υπέρτατοι τρομοκράτες είστε εσείς πού μέχρι τώρα έχετε εξοντώσει πάνω από 3.000 Έλληνες που είτε αυτοκτόνησαν είτε πέθαναν με έμφραγμα από την απελπησία τους, όπως συνέβη πρόσφατα σε δύο 48χρονους συμπατριώτες μας.

          Και ετοιμάζεστε, ανάλγητε γραφειοκράτη Υπουργέ, να φορολογήσετε ακόμα και τη χέρσα γη! Ευελπιστώντας σε ποια έσοδα; Στο κατσίκι που παίρνω για νοίκι κάθε χρόνο;

Και είστε έτοιμοι να κατάσχετε την περιουσία των προγόνων μου που την κατέχει η οικογένειά μου από τον 17ο αιώνα. Ακόμα και το πατρογονικό σπίτι μου.

          Ε λοιπόν όχι! Θα υπερασπισθώ την περιουσία των προγόνων μου με νύχια και με δόντια. Γνωρίζω ότι θα πέσω, όπως έπεσαν εκείνοι!  Αλλά θα αγωνισθώ προτού πέσω παίρνοντας μαζί μου αρκετά από τα τσιράκια σας. Έτσι για να έχω να πω κάτι στους πρόγονους μου εκεί πάνω.

Αγωνίσθηκα για να μη γίνει το βιός σας βορά των γερμανών τοκογλύφων και των πουλημένων πολιτικών συνεργατών τους!!!!

          Έτσι θα πράξω και καλώ όλους τους ελεύθερους Έλληνες να πράξουν το ίδιο.          



Δημοσθένης Συρμής

Οικονομολόγος

Τέως Δ/τής Ολυμπιακής Αεροπορίας