Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

         
    Αφορμή για το άρθρο αυτό, μου έδωσε η παραπάνω φωτογραφία που είχα αναρτήσει και δείχνει τον ουρανό του νησιού μας γεμάτο με γραμμές αεροπλάνων, και οι κριτικές που δέχθηκα σχετικά με … τους αεροψεκασμούς! 
     Άλλωστε η λέξεις «ψεκασμένος» «ψέκ» κλπ, είναι της μόδας και χρησιμοποιούνται από τους φιλοκυβερνητικούς αλλά και την ίδια την κυβέρνηση για να χαρακτηρίσουν αυτούς που για διάφορους λόγους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. 
     Αυτοί είναι οι «ψεκασμένοι» δηλαδή αυτοί που πιστεύουν ότι άγνωστες δυνάμεις μας … ψεκάζουν με περίεργα χημικά για να ελέγχουν τη ζωή μας!!! 
…………………..
     Σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες και φόβους, ο πολλαπλασιασμός των θεωριών συνωμοσίας, καθώς και η γρήγορη διάδοσή τους σε πολύ μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, είναι μια αξιοσημείωτη πραγματικότητα. 
     Η ευχάριστη αίσθηση ότι ανήκεις σε έναν κύκλο μυημένων και η πεποίθηση ότι διαθέτεις πληροφορίες που απευθύνονται σε περιορισμένο αριθμό ατόμων, ότι δηλαδή δεν ανήκεις στο κοπάδι, συμβάλλει στην ελκυστικότητα των θεωριών συνωμοσίας. 
    Βεβαίως η παγκόσμια ιστορία είναι γεμάτη με πραγματικές συνωμοσίες, που πέτυχαν τον στόχο τους ή απέτυχαν παταγωδώς. 
    Είναι όμως επίσης γεμάτη με υποθετικές ή φανταστικές συνωμοσίες που πιστεύονται ως αληθινές και βέβαιες και που αποδίδονται σε οργανωμένες δομές όπως κυβερνήσεις, μυστικές υπηρεσίες, (CIA, NSA κλπ) ελιτίστικες λέσχες, (πχ Λέσχη Μπίλντμπεργκ) παγκόσμιες οργανώσεις (πχ Μασόνοι, Σιωνιστές κλπ) ακόμα και σε φανταστικές οργανώσεις όπως Ιλουμινάτοι, skull & bones κλπ κλπ. 
    Σημαντικό για τις θεωρίες συνωμοσίας, δεν είναι να διαθέτουν στέρεα επιχειρήματα, αλλά πλήθος επιχειρημάτων κυρίως, υπό μορφή ερωτημάτων. Εάν εξεταστεί ξεχωριστά, καθένα από αυτά τα ερωτήματα, επιδέχεται μια απλούστατη απάντηση. Αντίθετα, το φαινόμενο της συσσώρευσης των ερωτημάτων πυροδοτεί την αμφιβολία. 
    Στη διάδοση των θεωριών συνομωσίας συμβάλλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και αυτά τα ίδια τα συστημικά ΜΜΕ. 
    
   

    Το τι οδηγεί έναν άνθρωπο να πιστεύει ή να δημιουργεί θεωρίες συνωμοσίας, μελετάται από τους ψυχοκοινωνιολόγους. Νεότερες έρευνες συσχετίζουν αυτή την τάση με συγκεκριμένη ψυχική ασθένεια που πιθανόν έχει να κάνει με ένα ακατανίκητο φόβο για το άγνωστο ή την αβεβαιότητα που δημιουργούν ορισμένα φαινόμενα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την ψυχική υγεία ευαίσθητων ατόμων. 
     Πάντα, σημαντικά παγκόσμια γεγονότα δημιουργούν θεωρίες συνομωσίας: πχ, η προσσελήνωση το 1969, η καταστροφή των δίδυμων πύργων, η οικονομική κρίση και τώρα η πανδημία! 
     Ο Μπιλ Γκέιτς μας βάζει τσιπάκια, οι φαρμακευτικές δημιούργησαν την πανδημία για να πουλήσουν εμβόλια, δεν υπάρχει πανδημία, η πανδημία δημιουργήθηκε για να ελέγξουν τις μάζες, πίσω από την πανδημία υπάρχουν οι Ρότσιλντ και οι Μασόνοι που προσπαθούν να δημιουργήσουν την νέα παγκόσμια τάξη κλπ κλπ 
     Οι θεωρίες αυτές μπορεί να καταστούν εξαιρετικά επικίνδυνες καθώς μπορεί να οδηγήσουν, πχ, σε κινητοποίηση εξτρεμιστικών στοιχείων και ομάδων, αμφισβήτηση δημόσιων θεσμών και αυτό που συμβαίνει σήμερα: εξαπλώνουν τη δυσπιστία στις επιστημονικές και ιατρικές πληροφορίες, πράγμα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας! 
     

     Αλλά ας επικεντρωθούμε, για λίγο, στους … ψεκασμούς! 
    Έχοντας υπηρετήσει μια ολόκληρη ζωή την αεροπορική βιομηχανία, νομίζω ότι μπορώ να δώσω μια σύντομη εξήγηση για τις γραμμές (Chemtrails) που κατά καιρούς εμφανίζονται στον ουρανό! 
    Ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει μεταξύ άλλων στοιχείων και μόρια νερού σε μορφή αερίου (Υγρασία). Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία τόσο περισσότερο νερό μπορεί τελικά να βρίσκεται σε αέρια μορφή στον αέρα. Η μηχανή του αεροπλάνου ρουφάει αέρα για να χρησιμοποιήσει το οξυγόνο που περιέχει στις καύσεις της. Στο πίσω μέρος του κινητήρα αποβάλλονται τα αέρια της καύσης, στα οποία περιέχεται και μεγάλη ποσότητα υδρατμών. 
    Τα πολιτικά επιβατικά αεροπλάνα πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος στα 10.000 – 12.000 μέτρα (εξαρτάται από τον αεροδιάδρομο που εντέλλεται να πετάξει ένα αεροσκάφος). Σε αυτό το ύψος η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή γύρω στους 50 υπό το μηδέν. Όταν τα καυσαέρια του αεροπλάνου εξέρχονται από την τουρμπίνα, χάνουν ακαριαία θερμότητα και οι υδρατμοί υγροποιούνται ή και τις περισσότερες φορές στερεοποιούνται σε μικροσκοπικούς κρυστάλλους από πάγο. Έτσι σχηματίζεται η γραμμή που βλέπουμε πίσω από τα αεροπλάνα. 
    Η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου όπως είπαμε κινούνται τα αεροσκάφη αυτά. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και στις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τις πολύ ψυχρές ημέρες. 
    Ο χρόνος κατά τον οποίο είναι ορατά τα ίχνη συμπύκνωσης μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο ύψος πτήσης. Το αν θα σχηματιστεί αυτή η γραμμή ή όχι, εξαρτάται αυστηρά από την υγρασία που υπάρχει και το ύψος στο οποίο πετάει το αεροπλάνο. Αυτή λοιπόν η γραμμή είναι τα περίφημα «λευκά ίχνη», που αφήνουν πίσω τους τα αεροσκάφη. Δεν πρόκειται για μυστήριο, αλλά για απλά καυσαέρια συνηθισμένων αεροσκαφών. 
    Τα λευκά ίχνη πολλαπλασιάσθηκαν μετά το 1997, καθώς μεταβλήθηκε το καθεστώς της εναέριας κυκλοφορίας της Ευρώπης από το Eurocontrol, με την μείωση του κάθετου διαχωρισμού στα 1000 πόδια μεταξύ των αεροσκαφών (Reduced Vertical Separation Minimum) και τούτο για να γίνει δυνατή η αύξηση των επιβατικών πτήσεων. Το 2000 πετούσαν στον Ευρωπαϊκό εναέριο χώρο 20.000 αεροπλάνα ημερησίως ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 50.000. 
   

     Σημειώνω εδώ ότι όλες ανεξαιρέτως οι πτήσεις αεροσκαφών (ακόμα και των στρατιωτικών) πάνω από τον εναέριο χώρο μιας χώρας εγκρίνονται και ελέγχονται αυστηρά από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ή δε Πολεμική Αεροπορία εξασφαλίζει ότι δεν εισέρχεται άλλο ίχνος στον Ελληνικό εναέριο χώρο για κάποια άλλη δραστηριότητα. 
   Υπάρχουν βέβαια και ψεκαστικά μικρά αεροπλάνα που ψεκάζουν περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε πολύ χαμηλό ύψος και κάτω από αυστηρές συνθήκες. 
   Τελευταία, προκειμένου οι συνομωσιολόγοι να αποδείξουν τους … αεροψεκασμούς, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες εσωτερικού του υπό κατασκευή αεροσκάφους Α380 με βαρέλια … γεμάτα με χημικά υγρά!!! Μόνο που τα βαρέλια άλλο σκοπό εξυπηρετούν! Είναι, απλά, έρμα γεμάτα με νερό και αντιψυκτικό που με αυτόματο τρόπο πηγαινοέρχεται από βαρέλι σε βαρέλι για να διαπιστωθεί η ευστάθεια του αεροσκάφους. (Τα βαρέλια αυτά τα έχω δει προσωπικά στο εργοστάσιο της Airbus) 
    Όμως τόσο είναι το μυαλό των συνομωσιολόγων που δεν σκέπτονται ότι αν επρόκειτο για χημικά η Airbus δεν θα έδινε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ούτε θα επέτρεπε επισκέψεις και δη τεχνικών και διευθυντών Αεροπορικών Εταιριών. 
    Αυτή λοιπόν είναι η εξήγηση των «ψεκασμών» και τίποτε άλλο! 
 ………………..... 
    Το να πείσει κανείς, περί του αντιθέτου, ένα συνομωσιολόγο, ένα «ψεκασμένο» όπως συνηθίζεται να τους ονομάζουμε σήμερα, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν όχι αδύνατη! Όμως στη σημερινή συγκυρία οι «ψεκασμένοι» και οι θεωρίες τους είναι επικίνδυνοι γιατί όπως είπαμε δημιουργούν αμφισβήτηση στα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την πανδημία και την αντιμετώπιση της. 
    Όμως η κυβέρνηση ενθαρρύνει τη συνομωσιολογία μη κάνοντας διαχωρισμό μεταξύ «ψεκασμένων» και σκεπτόμενων πολιτών αλλά και εκείνων που για καθαρά ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο! Ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε να βλέπει ακόμα και στον ύπνο του μια βελόνα να χώνεται σε ένα χέρι! 
    

    Παράλληλα η συνεχής παραπληροφόρηση από τα συστημικά ΜΜΕ (πχ στο εστιατόριο κολλάει στο μετρό όχι) η τρομοκράτηση του λαού από τους εγκάθετους τηλετρομοκράτες, (πχ πέθανε νέος, τι είπε αυτός που τη γλύτωσε, μπρούμυτα οι διασωληνωμένοι, πέθανε ο τάδε, πέθανε ο δείνα), τα μέτρα που διχάζουν το λαό (πχ ελευθερία στους εμβολιασμένους, περιορισμός στους ανεμβολίαστους, αγορά τεστ από τους ανεμβολίαστους), το απόρρητο της επιτροπής σε συνδυασμό με την ασυλία των μελών της, κλπ κλπ, αυξάνουν τις αμφιβολίες σχετικά με τα εμβόλια! 
    Το χειρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση, πιθανώς συνεπικουρούμενη και από τους επιστήμονες, βάζει στο ίδιο καλάθι τους συνομωσιολόγους και τους σκεπτόμενους ή αυτούς που λόγω υποκείμενων νοσημάτων δεν επιτρέπεται να εμβολιασθούν και τους ονομάζει «ψεκασμένους», χαρακτηρισμό που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι ηλίθιοι φανατικοί υποστηρικτές της! 
    Ωστόσο αυτοί που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες ΔΕΝ είναι λίγοι. Αν δει κανείς τα τελευταία στοιχεία (https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker)
θα παρατηρήσει ότι πάνω από 300.000 πολίτες στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουν κάνει τη δεύτερη δόση. 
    Αυτοί δεν είναι αρνητές του εμβολίου ούτε «ψέκ». Προφανώς είχαν σοβαρές παρενέργειες και φοβούνται ή τους απαγορεύτηκε να κάνουν τη δεύτερη δόση, πόσο μάλλον την τρίτη!!! Ωστόσο μπαίνουν και αυτοί στο ίδιο καλάθι! Στο ίδιο καλάθι μπαίνουν και αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή αλλεργίες και απαγορεύεται να κάνουν το εμβόλιο έτσι και αλλιώς και όμως για την κυβέρνηση και αυτοί είναι «ψεκασμένοι».

    Όλα αυτά ενδυναμώνουν τις συνομωσιολογίες αντί να τις καταλαγιάζουν, σε βάρος βέβαια της καταπολέμησης της πανδημίας! 
 ………............. 
    Τέλος το εμβόλιο μπορεί να μην είναι η λύση του προβλήματος, είναι όμως ότι καλύτερο διαθέτει η ανθρωπότητα αυτή τη χρονική στιγμή! Είναι αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι: «δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον» 
    Ας το καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν είναι όλοι «ψεκασμένοι» και ότι η διαφάνεια και η αλήθεια θα οδηγήσουν περισσότερους στα εμβολιαστικά κέντρα, και όχι οι χουντικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί τώρα!