Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;


Υπάρχει μια παρεούλα 10-11 ατόμων που κάνουν το εξής: λένε κάθε χρόνο όλοι την ίδια φράση...

 «Του Χρόνου Έρχεται Ανάπτυξη στην Ελλάδα»

Λόγω των αντίστοιχων αξιωμάτων τους (οι μετέχοντες στην παρεούλα), η φράση αυτή είναι ανάμεσα σε πρόβλεψη, επιστημονικό συμπέρασμα και δέσμευση. Κάθε χρόνο πέφτουν έξω ως καζαμίες, επιστήμονες και μπεσαλήδες. Και τον επόμενο χρόνο την ξαναλένε, αλλάζοντας μόνο το τελευταίο ψηφίο της.
Διαβάστε μόνον τις επικεφαλίδες της κάθε ενότητας, δεν χρειάζεται παραπάνω. Θα σας πάρει ένα λεπτό.

Θα δείτε την κτηνωδία και την σε βάρος μας κοροϊδία όλων αυτών των άθλιων εγκληματιών.






























         Τί περισσότερο θέλετε για να καταλάβετε ότι αυτά τα καθάρματα μας κοροϊδεύουν;
Αν για μια στιγμή σκεφθήκατε να τους ξαναψηφίσετε (γιατί πεισθήκατε απο τα τσιράκια τους ΜΜΕ) , αναθεωρήστε!!!
         Καλύτερα να ψηφίσετε το Βεργή παρά αυτούς τους άθλιους προδότες. 
        Και για να το εμπεδώσετε διαβάστε το παρακάτω άρθρο που έγραψε στη “Real News” ο φίλος μου Παύλος Παπαδάτος.
        Σας θυμίζω ότι ο Παύλος Παπαδάτος ήταν, στις περασμένες εκλογές, υποψήφιος Βουλευτής του Νομού μας, με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι Κεφαλονίτης (απ΄ αυτούς που αγαπάνε την Ιθάκη), καθηγητής Οικονομολόγος, και επιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της διαφήμισης. 

                     ΟΙΩΝΟΣ ΚΑΚΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

                            Άρθρο του Παύλου Παπαδάτου στη «real news» 29/12/2013

          Πριν συνέλθουμε από τις τραγικές συνέπειες της φούσκας του χρηματιστηρίου, της φούσκας των ακινήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μέσο οικονομικής εξόντωσης των νοικοκυραίων, αλλά και της πρόσφατης φούσκας των φωτοβολταϊκών, εισήλθαμε αισίως στην εποχή των φαντασιώσεων.
          Έτσι, «απολαμβάνουμε» τους φανταστικούς καρπούς του successstory, την έξοδο στις αγορές, τη μη υπερφορολόγηση, την επέλαση της αόρατης ανάπτυξης, τη διανομή ανύπαρκτων πλεονασμάτων, την αναδιάρθρωση του κράτους μας και φυσικά ό,τι άλλο ορέγεται η φαντασία μας.
          Και ναι μεν ο κόσμος «μπούχτισε» από επιτυχημένες φαντασιώσεις αλλά δυστυχώς δεν τρέφεται από αυτές.
          Έτσι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 41% των Ελλήνων είναι φτωχοί - με κριτήρια του 2009- και ο ένας στους επτά ή το 14% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της «ακραίας φτώχειας»,δηλαδή δεν έχει να φάει (!),το δε 20% των ελληνόπουλων υποσιτίζεται. Και ενώ οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το 1.5 εκατομμύριο, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ μόνο 158.000 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας! 
          Οι ιδιωτικές επενδύσεις που στη χώρα μας το 2008 ήταν 43 δις, το 2012 ήταν μόλις 20 δις. Για να έχουμε όμως έστω μια ισχνή ανάπτυξη θα πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις το 2014 να φθάσουν τα 33 δις. Σίγουρα όμως ουδείς εχέφρων άνθρωπος πιστεύει ότι μπορεί ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο.
          Με τη «μόδα» των αιφνιδιαστικών επιδρομών στις καταθέσεις φορολογουμένων και με φορολογική αφαίμαξη των έντιμων νοικοκυραίων, καταστρέφουμε την τραπεζική πίστη και εξανεμίζουμε τις καταθέσεις καθιστώντας ανίκανες τις τράπεζες να ανταποκριθούν στη βασική αποστολή τους που είναι ο δανεισμός των επιχειρήσεων. Και μία διέξοδος δανεισμού των εταιριών που θα μπορούσαν να αποτελούν τα εταιρικά ομόλογα, το κράτος έχει «μεριμνήσει» να την κάνει πρακτικά ανέφικτη. Έχουμε ένα κράτος που σίγουρα μπορεί να σε καταστρέψει ολοσχερώς άλλα όχι να σε βοηθήσει, έστω και υποτυπωδώς!
          Δυστυχώς η οικονομική φτώχεια φέρνει και την πνευματική φτώχεια η οποία αποτελεί το λίπασμα για τη διαιώνιση της πρώτης. Έτσι, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μόνο το 3.9% των μαθητών μας επιτυγχάνουν άριστη βαθμολογία στα μαθηματικά ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ανεπτυγμένες χώρες είναι 50%, το δε 35% των μαθητών μας βαθμολογείται κάτω από τη βάση!     Δυστυχώς η παιδεία μας, που έπρεπε να είναι ο αναπτυξιακός μηχανισμός της χώρας μας, είναι μηχανισμός παραγωγής αναλφάβητων, άνεργων πτυχιούχων και οιωνός κακών μελλοντικών εξελίξεων.
Σημείωση
Όσο ζούμε με φαντασιώσεις, τόσο περισσότερο θα γιγαντώνεται το δράμα της χώρας μας. Ας είναι ευτυχισμένο το 2014 και ας έχουμε όλοι τα μάτια μας 14, γιατί θεωρώ ότι ειδάλλως δεν θα χαθεί απλώς άλλη μία χρονιά, αλλά μία ολόκληρη γενιά!

ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ;
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!! 


Σημείωση: Τις φωτο τις έλαβα στο Ε- Mail μου. 
Μπράβο σ΄αυτόν που τις συνέλεξε!  


ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG "ΘΙΑΚΕΣ ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΕΙΣ"