Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ




        Όπως γράφουμε στη εισαγωγή του BLOG, αυτό αποσκοπεί κυρίως να αναδείξει τα κατά τη γνώμη μας κακώς κείμενα στον τόπο μας, τον περιορισμένο αλλά και τον ευρύτερο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφερόμαστε στα καλώς κείμενα! Αντίθετα θα τα επισημαίνουμε και θα τα τονίζουμε.
        Έπ’ ευκαιρία ξαναλέμε ότι τα σχόλια πάνω στα άρθρα είναι ευπρόσδεκτα με την προϋπόθεση να είναι επώνυμα. Η εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από αυτή που εκφράζει το άρθρο όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά είναι εποικοδομητική καθώς μέσα από καλόπιστο και πολιτισμένο διάλογο προκύπτει η αλήθεια.
        Κακοήθη σχόλια ή υπονοούμενα που συκοφαντούν, θίγουν υπολήψεις και προσωπικότητες, οπουδήποτε και απο οποιονδήποτε και αν γραφούν, όχι μόνο δεν είναι αποδεκτά αλλά συνιστούν το έγκλημα της «δυσφήμησης δια του τύπου» και το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. 

          Σήμερα λοιπόν θα αναδείξουμε ένα «καλώς κείμενο».
Είναι η έγκαιρη σύνταξη από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κασσιανό ενός αναλυτικού προϋπολογισμού, ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου μέσα στα οικονομικά πλαίσια του Δήμου Ιθάκης.
        Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφη εντολή με οδηγίες προς τους υπαλλήλους του Δήμου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού με συγκεκριμένες διαδικασίες. Το σημαντικότερο είναι η εντολή της έγκαιρης πληρωμής των προμηθευτών εργολάβων και οποιωνδήποτε παρέχουν υπηρεσίες στο Δήμο με μίνιμουμ 540.000 Ευρώ το μήνα, βάζοντας τέλος στα διάφορα χρέη του δήμου.
        Οι έγγραφες οδηγίες του κ. Κασσιανού έχουν ως εξής:

EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA
ΓPAΦEIO ΔHMAPXOY

Ιθάκη 3-1-2013 Αρ. Πρωτ. 16

Προς:
Α. Υπαλλήλους Τεχνικών Υπηρεσιών
Β. Υπαλλήλους Oικονομικών Υπηρεσιών

Θέμα: «Εκτέλεση αναλυτικού προϋπολογισμού εξόδων Δήμου Ιθάκης».

Κυρίες και κύριοι,
Σας επισυνάπτω αντίγραφο του αναλυτικού προϋπολογισμού εξόδων του Δήμου μας, του 2013 και σας καθιστώ απολύτως υπεύθυνους για την εκτέλεσή του εντός του 2013.
Σας ενημερώνω ότι από σήμερα, αφ’ ενός θα πρέπει να τηρείτε απολύτως το οκτάωρό σας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αφ’ ετέρου δεν θα παρασχεθεί καμία απολύτως άδεια, μέχρι να εκτελεσθεί καθ’ ολοκληρίαν ο προϋπολογισμός.
Μετά την εκτέλεσή του, εκτός της αδείας που δικαιούσθε, θα σας εγκρίνω ακόμη ένα μήνα άδεια στον καθένα.
O έλεγχος της καλής πορείας της εκτέλεση του προϋπολογισμού εκ μέρους σας, θα γίνεται από τον ταμία Ιωάννη Βλασσόπουλο, ο οποίος θα σας αναφέρει το σύνολο των μηνιαίων πληρωμών, που δεν μπορεί να  είναι λιγότερο από 540.000 Ευρώ.
Με άλλα λόγια, σας καθιστώ υπεύθυνους να «ρίχνετε» στην αγορά της Ιθάκης μετρητό χρήμα 540.000 μηνιαίως, τα οποία τόσο πολύ έχει ανάγκη η αγορά.
ΟΔήμαρχος Ιθάκης

Ιωάννης  Kασιανός