Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΣ, ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS

 

Σε κάποια από τις προηγούμενες αναρτήσεις μου είχα πει ότι το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο! Και όντως προέκυψε και νέο σκάνδαλο, τύπου Πάτση και αυτή τη φορά, αφορά τον «δικό μας άνθρωπο» τον βουλευτή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης κ. Παναγή Καπάτο.

Είναι δε, η τρίτη φορά που ο κ. Καπάτος απασχολεί την δημοσιότητα.

Την πρώτη φορά αποκαλύφθηκε ότι συνομιλούσε με τον καταδικασθέντα για κακουργηματικές πράξεις, παρουσιαστή Μένιο Φθουριώτη τον οποίο ενημέρωνε για την πορεία του νομοσχεδίου για τα Οπτικοακουστικά μέσα. Βέβαια ο Φθουριώτης συνομιλούσε και με άλλα στελέχη της ΝΔ και απολάμβανε, όπως θα θυμάστε, ιδιαίτερης μεταχείρισης από την κυβέρνηση.

Τη δεύτερη φορά απασχόλησε τη δημοσιότητα γιατί … ζήτησε και έλαβε αποζημίωση 15.000€ ως «πληττόμενος δικηγόρος» από την καραντίνα του κορωνοϊού, πράγμα που εξόργισε τους συναδέλφους του που δεν πήραν τίποτα! Βεβαίως ο κ. Καπάτος δεν σταμάτησε ποτέ, να παίρνει τον παχυλό μισθό του βουλευτή.

Σήμερα είναι η τρίτη φορά γιατί αποκαλύφθηκε ότι ο Παναγής φέρεται να εκπροσωπεί ως δικηγόρος την εισπρακτική εταιρία “Do Value Greece AE”, η οποία βγάζει στο σφυρί κατοικίες  πολιτών για λογαριασμό του fund «Cairo no.1 finance designated activity company» με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Και ναι μεν ως δικηγόρος νομιμοποιείται να εκπροσωπεί την οποιαδήποτε εταιρία, όμως συγχρόνως εκπροσωπεί και το λαό της Κεφαλονιάς και Ιθάκης και έχει υποχρέωση να προασπίζει τα συμφέροντα αυτού του λαού.


Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα πολύ μεγάλο ηθικό θέμα γιατί η συγκεκριμένη εταιρία και οι άλλες παρόμοιες αρπάζουν τα σπίτια  των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας.

Και αυτές οι ξένες «εταιρίες - funds» είναι αδιανόητο να εκπροσωπούνται από Έλληνες Βουλευτές!!!!!!

Να θυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Παναγής Καπάτος ψήφισε τον το νέο πτωχευτικό νόμο 4738/2020, ο οποίος καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας, (για τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης) και δίνει το δικαίωμα σε ξένα funds να βγάζουν στον πλειστηριασμό τις πρώτες κατοικίες του κοσμάκη.

Σημειώνουμε ότι ο προηγούμενος νόμος 4605 του ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν δεν εξαιρούσε την πρώτη κατοικία αλλά, καθιέρωνε διαδικασία ρύθμισης χρεών με τις τράπεζες.

Ο κ. Καπάτος λοιπόν εκπροσωπώντας το ξένο fund υποβάλει προτάσεις προς το Ειρηνοδικείο Αργοστολίου, σχετικές με πλειστηριασμό που θέλει να διενεργήσει το fund DoValue σε ακίνητο που αποτελεί πρώτη κατοικία συμπολίτισσας μας!

Δείτε το:



Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις από τον βουλευτή ο οποίος με ανάρτηση του στο Instagram προσπαθεί να «ελαφρύνει» τα δημοσιεύματα, ωστόσο παραδέχεται ότι εκπροσωπεί το ξένο fund DoValue Greece, το οποίο ονομάζει διάδοχο της Eurobank της οποίας ήταν δικηγόρος, λέει από το 2016!!!

Η αλήθεια όμως είναι ότι η DoValue δεν είναι διάδοχος της Eurobank, αλλά αγόρασε το 80% της θυγατρικής της, Eurobank Financial Planning Services δηλαδή την εταιρία που διαχειρίζονταν τα κόκκινα δάνεια. Είναι, μ’ άλλα λόγια, ξένο fund που βγάζει στο σφυρί σπίτια οφειλετών. 

Αυτό εκπροσωπεί ο κ. Καπάτος!!!!

Κε Βουλευτά, βεβαίως και νομιμοποιείσθε να είστε εκπρόσωπος οποιασδήποτε εταιρίας, Ελληνικής ή ξένης, όμως ΔΕΝ νομιμοποιείσθε ΗΘΙΚΑ να εκπροσωπείτε αδίστακτες εταιρίες που πίνουν το αίμα των φτωχοποιημένων συμπολιτών μας, τους οποίους οφείλετε να προστατεύετε!

Γι’ αυτό σας εκλέξαμε κύριε Καπάτε; Για να μας βγάλετε τα σπίτια μας στο σφυρί, για μερικά χρήματα που αδυνατούμε να πληρώσουμε στα κοράκια;

Το παράπτωμα σας είναι βαθιά ηθικό και αφορά τον κοινωνικό ιστό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που αντί να εργάζεστε για τη συνοχή του συμβάλλετε στην διάλυση του.

Έπρεπε να ντρέπεστε!

Εδώ και τώρα αυτός ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ζητά την παραίτησή σας, αν φυσικά σας έχει μείνει ίχνος ευθιξίας!!!