Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ
Όλα τα ΜΜΕ αναφέρονται στην Κεφαλονιά. Φυσικά η Κεφαλονιά έπαθε μεγάλες ζημιές. Όμως και η Ιθάκη έπαθε ζημιές μικρότερες μεν αλλά υπαρκτές. Ούτε λέξη όμως για το φτωχό συγγενή.   
          Μας έκανε εντύπωση και μάθαμε τελικά ότι η κ. Δήμαρχος ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι τίποτε δε συνέβη εδώ, ενώ κάποιοι στενόμυαλοι έγραψαν στο διαδίκτυο ότι… μόνο «…ένα κούνημα νοιώσαμε» !!!
          Έκανε τον κόπο η κα. Δήμαρχος να έρθει στη Βόρεια Ιθάκη; Πόσα σπίτια είδε; με πόσους μίλησε και τι άλλες ενέργειες έκανε για να βγάλει συμπέρασμα και ενημερώσει ότι «τίποτα δε συνέβη στη Ιθάκη;»
          Γιατί σώνει και καλά το νησί δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας; 
          Στην Κεφαλονιά ήδη έχουν φθάσει ειδικές μονάδες για να ενημερώσουν και να προλάβουν τα χειρότερα. Γιατί τι θα κάνουμε αν γίνει μεγαλύτερος σεισμός; Οι παλαιότεροι θυμούνται καλά ότι το 53 ο πρώτος σεισμός έγινε την Κυριακή ενώ ο μεγάλος που κατέστρεψε τα Ιόνια έγινε την Τετάρτη. Άλλωστε και σήμερα οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί.
          Φυσικά το απευχόμαστε όμως δεν πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι τουλάχιστον μέχρι να εξασθενήσει το φαινόμενο; 
          Ξαναλέμε λοιπόν ότι στην Ιθάκη έγιναν αρκετές ζημιές αλλά το σημαντικότερο ο κόσμος έχει πανικοβληθεί και δεν ξέρει τι να κάνει και που να κοιμηθεί καθώς οι μετασεισμοί συνεχίζονται και έρχεται και κακοκαιρία.
          Και οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μιλάνε «Ένα ψιλοκούνημα»!
Για σκέψου μυαλό που κουβαλάνε!! Σκεφθείτε πως όταν γίνονταν ο σεισμός πήγα να σηκωθώ από την καρέκλα και έπεσα κάτω!
          Μόνο η κ. Σμαράγδα Σαρδελή, προς τιμή της, κινητοποιήθηκε και ήρθε εδώ πάνω και με επιστολή της ζήτησε την κρατική μέριμνα. 
          Και πάλι η Ιθάκη ξεχασμένη απ' όλους και σ’ αυτό φταίνε οι άσχετοι που μας διοικούν.
          Εν πάση περιπτώσει ο καθηγητής, κ. Άκης Τσελέντης έχοντας μελετήσει με πολλή προσοχή τη σεισμικότητα της περιοχής, βεβαιώνει ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν ο κύριος.
         
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
Ο κ. Άκης Τσελέντης είναι διακεκριμένος και παγκόσμια αναγνωρισμένος σεισμολόγος, είναι Κεφαλλονίτης, απο το Φισκάρδο, πολιτευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και καλός φίλος τον οποίο προσωπικά εμπιστεύομαι. Ευχόμαστε να μην πέσει έξω.  

          Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Πάνος Καμμένος σε επικοινωνία που είχαμε έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιθάκη το ίδιο και ο βουλευτής κ. Τέρενς Κουίκ με τον οποίο επικοινώνησα το μεσημέρι και ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να συμπεριληφθεί και η Ιθάκη στην κρατική μέριμνα.  
          Παρακάτω παραθέτω το σχετικό δελτίου τύπου των  «Ανεξάρτητων Ελλήνων»  





«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ

 Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Ιονίου, έκανε την εξής δήλωση;

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση στην Κεφαλονιά, μετά τον σημερινό ισχυρό σεισμό.

Πριν από λίγο ο Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΛ, στην τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το πρόεδρο μας Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε ότι:

Ο σεισμός πρέπει να θεωρείται ο κύριος, με τις αναμενόμενες μετασεισμικές δραστηριότητες.
Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και στους κατοίκους του νησιού, αλλά και στα ΜΜΕ που διαχειρίζονται την υπόθεση.
Το σύστημα ΒΑΝ είχε «πιάσει» σήματα εδώ και εβδομάδες που έδειχναν επικείμενη απόδοση σεισμού ικανής ισχύος στην περιοχή.
Ο ίδιος βρίσκεται στην Πάτρα, παρακολουθώντας από το εργαστήριο του την μετασεισμική εξέλιξη.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης ενημέρωσε και τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ για όλα αυτά τα δεδομένα, ο οποίος με την σειρά του, έχοντας την κοινοβουλευτική ευθύνη των Ιονίων νήσων, επικοινώνησε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι όλοι βρίσκονται σε κινητοποίηση. Συγκεκριμένα:

Στο Ληξούρι κλιμάκιο των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον πολιτευτή Σταύρο Λυκούδη, επισκέπτεται τα σπίτια της πόλης αλλά και της γύρω περιοχής, διαπιστώνοντας - μέχρι τώρα - ζημιές σε κτίρια, με κυριότερες αυτές στο Γηροκομείο Ληξουρίου, το οποίο και εκκενώθηκε.

Επίσης εκκενώθηκαν οι Εργατικές Κατοικίες, που κρίθηκαν επικίνδυνες από τις ρωγμές που παρουσίασαν.

Ο Σταύρος Λυκούδης είπε στον Τέρενς Κουίκ ότι δεν υπάρχει έως τώρα καταγραφή τραυματιών.

Τμήματα του νησιού βρίσκονται στο σκοτάδι λόγω διακοπής του ρεύματος, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων.

Από την πλευρά του Αργοστολίου, στο κλιμάκιο των ΑΝΕΛ επικεφαλής είναι ο Τομεάρχης του Κινήματος στην Κεφαλονιά – Ιθάκη, Μάκης Πετράτος, ο οποίος και αυτός ανέφερε στον Τέρενς Κουίκ, ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή αξιοσημείωτες κτιριακές ζημιές, αν και οι σχετικές έρευνες είναι σε εξέλιξη και αφορούν, κυρίως, παλαιότερες οικοδομές.


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ πήρε εντολή από τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο, αύριο, αμέσως μετά την σύγκληση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί στο ΥΠΕΞ και στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΛ, να αναχωρήσει για την Κεφαλονιά, προκειμένου να εξετάσει από κοντά την κατάσταση.