Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»


                                                                Του Δημοσθένη Συρμή
Τούτες οι εκλογές, μετά ίσως από πολλές δεκαετίες, έχουν τεράστια σημασία για την πορεία της χώρας μας και του λαού. Οι μέχρι τώρα πολιτικοί όχι μόνο απέτυχαν αλλά κατόρθωσαν να σύρουν την Ελλάδα στην χειρότερη μεταπολεμική της περιπέτεια.
 Χαρακτηριστικά όπως: ο εγωισμός, ο εγωκεντρισμός, η αλαζονεία, η αδιαφορία, η ανικανότητα, η βλακεία, αλλά και οι προτεραιότητες στην οργάνωση πελατειακού κράτους, εξυπηρέτηση αλλότριων επιδιώξεων, κομματικών ή ατομικών συμφερόντων, των κυβερνώντων και των δύο μεγάλων κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κατέστρεψαν τη χώρα. 
Και όμως έχουν την τόλμη σήμερα οι διαπράξαντες το έγκλημα της έσχατης προδοσίας κατά της χώρας, πρώτος ο Βενιζέλος και δεύτερος ο Σαμαράς, να απαιτούν ξανά, με φρούδες υποσχέσεις, την ψήφο του Ελληνικού λαού. Υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου 2, πού ήδη έχουν υπογράψει και του οποίου τα τραγικά επακόλουθα δεν έχουν ακόμα εμφανισθεί.    
Ωστόσο οι Έλληνες δεν κοιμούνται πια τον ύπνο του δικαίου! Έδειξαν στη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση πως επιτέλους η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από υγιείς και άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις. 
Ευνόητο λοιπόν είναι ότι είναι άμεση ανάγκη να απομονωθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ο λαός να ψηφίσει τα αντιμνημονιακά κόμματα και δη αυτά που πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν το μνημόνιο και τις ανόσιες συμφωνίες. 
 Ευνόητο επίσης είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απέχουμε ή να ψηφίσουμε κόμματα που δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να μπουν στη βουλή γιατί οι ψήφοι τους θα μετρήσουν υπέρ του πρώτου κόμματος το οποίο μέχρι ώρας δεν είναι προβλέψιμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται αισθητά από τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα και ίσως πάρει μεγαλύτερο ποσοστό και από τη ΝΔ, ωστόσο στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει πράγματα που τούτη τη στιγμή δε συνάδουν με καμία λογική, εκτός εάν γίναμε…. Σαουδική Αραβία και δεν το έχουμε καταλάβει!!
Διάβασα διεξοδικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συμφωνώ με όλα μόνο που για την εφαρμογή του…. θα χρειάζονταν να παράγουμε κάμποσα εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα. Διαβάστε το εδώ και θα καταλάβετε:  http://www.syn.gr/programma/programma.htm
Πολλές σελίδες με πολλή κουλτουριαρικοειδή θεωρία, και υποσχέσεις που και οι ίδιοι οι συντάκτες… δεν φαντάζομαι να τις πιστεύουν. Ένα πρόγραμμα καθαρά αντιρρεαλιστικό και ανεφάρμοστο και τώρα και στο μέλλον. Θα έλεγα ένα πρόγραμμα ονειροπόλο!!! 
Κρίμα: Θα περίμενα μια πιο σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετα τώρα βρίσκω το πρόγραμμα και την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πολύ πιο ρεαλιστική και προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα. Για την εφαρμογή του προγράμματος αυτού δεν χρειάζονται τα ….βαρέλια με τα πετρέλαια που βέβαια δεν υπάρχουν, τουλάχιστον προς το παρόν. Το πρόγραμμα αυτό θα το βρείτε εδώ. http://anexartitoiellines.gr/program.php  Διαβάστε το και θα με δικαιώσετε.

Για τους λόγους λοιπόν αυτούς, χωρίς να υποτιμώ και τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, εκτός των ακραίων βέβαια,  θα ψηφίσω «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Πέρα όμως από το πρόγραμμα-πρόταση των ΑΕ εχω και τους παρακάτω λόγους:  
  • Ο Πάνος Καμένος ίδρυσε το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μας που αντιδρούσαν στις ανόσιες συμφωνίες με την τρόικα, στα απεχθή μέτρα κατά του λαού και στην υποδούλωση της χώρας μας σε ξένους δυνάστες.
  • Ο Πάνος δεν ίδρυσε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά κόμμα με δυναμική και προοπτική, με έμπειρες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και απλούς αδιάφθορους και έντιμους ανθρώπους με κοινή λογική.
  • Ο Πάνος από την πρώτη στιγμή είπε όχι στα μνημόνια και στις απεχθείς συμφωνίες.
  • Ο Πάνος ήταν από τους ελάχιστους του κοινοβουλίου που έκαναν το καθήκον τους σαν αντιπρόσωποι του λαού:  στάθηκαν πάντα δίπλα στον απλό Έλληνα πολίτη και άκουσαν την απεγνωσμένη κραυγή του.
  • Ο Πάνος ούτε μια στιγμή δεν παλινώδησε. Ούτε μια στιγμή δεν πρόδωσε τις αξίες του. Ούτε μια στιγμή δεν δείλιασε.
  • Ο Πάνος αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου την οποία μάλιστα αποκάλεσε χούντα.
  • Ο Πάνος είναι τίμιος και θα προτιμούσε να πεθάνει από το να ακουμπήσει έστω και ένα Ευρώ από το δημόσιο χρήμα.
  • Ο Πάνος εκφράζει πέρα για πέρα τις δικές μου απόψεις έτσι όπως τις έχω διαλαλήσει και γράψει επανειλημμένα δηλαδή: 

-- Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας.
-- Απαιτούμε την κατάργηση κάθε ασυλίας, βουλευτών υπουργών και άλλων αξιωματούχων για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας.
-- Απαιτούμε την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
-- Απαιτούμε την κατάργηση του μνημονίου και αρνούμαστε να δεχθούμε το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
-- Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
-- Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και αξιοπρέπεια και αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές, που την έχουν μετατρέψει σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου  τραπεζικού συστήματος.
-- Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά, όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Αγορά που δεν υπονομεύεται και δεν συκοφαντείται από την σημερινή οικονομική τρομοκρατία, των τοκογλύφων και των καιροσκόπων.
-- Δηλώνουμε ανοικτοί σε συνεργασίες αν χρειασθεί με τα άλλα αντιμνημονιακά κόμματα προς χάρη της σωτηρίας της πατρίδας μας.

Πιστεύω ότι οι παραπάνω λόγοι, δεν εκφράζουν μόνο εμένα αλλά κάθε νουνεχή Έλληνα και Ελληνίδα.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».