Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;




Ο πρωθυπουργός  κ. Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Ιθάκη καταμεσής του Αυγούστου του 2018 για να μας ανακοινώσει πομπωδώς ότι τα μνημόνια …τελείωσαν και η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.
Λίγες μέρες αργότερα με άρθρο μου στα «Νέα της Ιθάκης» ρωτούσα τον πρωθυπουργό τι μπορεί να σημαίνει για τον μέσο Έλληνα  η έξοδος από τα μνημόνια;
Μήπως με την έξοδο από τα μνημόνια, που διατυμπανίζουν κάθε στιγμή …

Αυξήθηκαν οι μισθοί;
Αυξήθηκαν οι συντάξεις; 
Ελάφρυνε η φορολογία που είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης;
Ευνοήθηκε η μικρομεσαία επιχείρηση; 
Δόθηκαν κίνητρα για επιχειρηματική δραστηριότητα;
Μειώθηκαν τα τιμολόγια υπηρεσιών ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κλπ κλπ
Ήρθαν ξένοι επενδυτές;
Επένδυσε το κράτος;
Πατάχθηκε η διαπλοκή και η διαφθορά;

Έστω και αν η εφημερίδα έφθανε στα χέρια του και διάβαζε την ερώτησή μου, να είστε βέβαιοι ότι θα απέφευγε επιμελώς να απαντήσει ή θα έλεγε ψέματα!
Έτσι, αντί η κατάσταση να βελτιωθεί προς όφελος της πλειονότητας των Ελλήνων παρέμεινε η ίδια ή και επιδεινώθηκε.
η ανεργία δεν μειώθηκε αλλά ούτε και η φυγή των νέων στο εξωτερικό.
η υπερβολική φορολόγηση, εξακολουθεί να υπάρχει και μάλιστα προβλέπεται να αυξηθεί με την κατάργηση του αφορολόγητου παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες.
καμία κρατική επένδυση δεν έχει γίνει
η παράνομοι μετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν
η εγκληματικότητα αυξήθηκε και εξακολουθεί να αυξάνεται
δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ από τα χρωστούμενα στις επιχειρήσεις
τα capital controls εξακολουθούν να υπάρχουν………

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά!
Δυστυχώς συνεχίσθηκε η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού με τις αριστερίστικες ιδεοληψίες (θέματα παιδείας, χειρισμός λαθρομεταναστών, θρησκεία, αποδοχή περιθωριακών στοιχείων, κομματικοποιημένη δικαιοσύνη κλπ)
Ακόμα και το «ηθικό πλεονέκτημα» χάθηκε μέσα στα κότερα τους διορισμούς τους Πετσίτιδες και την αλαζονεία της «αριστερής» εξουσίας.
Και βέβαια το σημαντικότερο αγκάθι στο λαιμό του Τσίπρα ήταν το Σκοπιανό. Αδιαφόρησε στις φωνές του λαού, τους είπε φασίστες και τους κυνήγησε με χημικά.



Όλα τα παραπάνω φρόντισε η ΝΔ να τα εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά. Έκανε την τρίχα τριχιά και κατόρθωσε να θυμώσει το λαό ο οποίος τιμώρησε τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία το προβάδισμα των 10 ποσοστιαίων μονάδων.
Ελάχιστοι κατάλαβαν ότι ο Μητσοτάκης ουδέποτε αντιτάχθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών και πώς να το κάνει άλλωστε, αφού οι διαχρονικές  επιδιώξεις της Ν.Δ. περί της λύσης του Μακεδονικού ζητήματος υπήρχαν όλες και κατά γράμμα σ’ αυτή τη Συμφωνία; Ναι μεν δεν πείρε μέρος στα συλλαλητήρια αλλά διαμαρτυρήθηκε πομπωδώς για το δήθεν «ξεπούλημα» της Μακεδονίας ξεσηκώνοντας το λαό. Αν όμως πίστευε κάτι τέτοιο, θα αποχωρούσε από τη Βουλή, όπως είχε προτείνει ο Καμμένος και βέβαια δεν θα έλεγε ότι θα… σεβαστεί τη συμφωνία! 
Με αυτό όμως τον τρόπο κατόρθωσε να διατηρήσει την αγανάκτηση του Έλληνα απέναντι στον Τσίπρα.
Προσωπικά πιστεύω  ότι η Συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι κακή και μελλοντικά θα προκύψουν οφέλη για την Ελλάδα και δεν υπάρχει κανένα θέμα απειλής των συνόρων μας. Αυτά και τα περί προδοσίας, ξεπουλήματος κλπ που θα οδηγήσουν σε απώλεια της Μακεδονίας, ανήκουν σε μια εθνικιστική πλευρά που εξακολουθεί να βλέπει το μέλλον μέσα από τις παρωπίδες του παρελθόντος.
Το μεγάλο σφάλμα του Τσίπρα στο Μακεδονικό ήταν το ότι δεν επικοινώνησε  σωστά τη συμφωνία. Η αριστερή αλαζονεία δεν τον άφησε να δώσει στον Έλληνα να καταλάβει περί τίνος ακριβώς επρόκειτο, τι είχε γίνει στο παρελθόν, ποια θα ήταν τα οφέλη σήμερα, ποια ήταν η θέση της χώρας στον παγκόσμιο στερέωμα, ποιος ο ενδεχόμενος κίνδυνος  και τέλος να δεν έφερε καν τη συμφωνία άρθρο προς άρθρο στη Βουλή. 
Όλες αυτές τις παραλήψεις τις εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης θυμώνοντας το λαό ο οποίος θέλησε να τιμωρήσει τον Τσίπρα.    
Και το έκανε φέρνοντας τον γόνο ante portas και στις 8 Ιουλίου το Μητσοτακέικο  είναι πολύ πιθανό να ξανακυβερνάει τον τόπο!  


Ποιοι είναι αυτοί που θα κυβερνήσουν;
Οι Μητσοτάκηδες είναι ευρέως γνωστοί!
Εδώ και πολλές γενεές δεν δούλεψαν ποτέ, ωστόσο έχουν αποταμιεύσεις εκατομμυρίων  ευρώ, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» τους. Ιστορικά τι προσέφεραν στον τόπο; Όχι μόνο προσέφεραν αλλά εκμαύλισαν τη χώρα προς όφελος της οικογένειας και των φίλων τους.
Όμως ο Ελληνικός λαός φαίνεται ότι ξεχνάει εύκολα! Ποιοι ήταν που έφεραν τη χώρα σε αυτή την δεινή θέση; Ποιοι καταρράκωσαν το λαό;
Μα φυσικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια πρόσωπα που εξαθλίωσαν τη χώρα έχουν το απύθμενο θράσος, σήμερα, να ζητούν την ψήφο μας.

Ξεχάσαμε μου φαίνεται:
Το Βατοπαίδι και το Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη με τις off-shore  
Τα δομημένα ομόλογα
Τη Siemens με τους Ντόρα, Χρηστοφοράκο, Κυριάκο, Δενδρινό, κ.ά.
Τον Μαρτίνη και τον Άδωνη με τους εράνους του Ερυθρού Σταυρού και το «Ερρίκος Ντυνάν»
Την Αλεξία Μπακογιάνη (κόρη της Ντόρας) και το γηροκομείο Αθηνών;
Τον Λιάπη,
το ΚΕΛΠΝΟ,
τα Panama papers,
τα εμβόλια του Αβραμόπουλου,
τον Μιχελάκη, τον Μαντούβαλο,
τη NOVARTIS,
το Noor 1 και τον Μαρινάκη
και άλλων των οποίων ούκ έστι αριθμός.
Αυτοί όλοι μαζί με τους συνεταίρους τους του ΠΑΣΟΚ χρεοκόπησαν και καταρράκωσαν την Ελλάδα. Αυτοί οι ίδιοι τώρα προβάλουν εαυτούς ως σωτήρες της χώρας!
Όμως πριν πάω να ψηφίσω θυμάμαι τον απαράβατο νόμο της φυσικής που λέει: «τα ίδια υλικά παράγουν το αυτό αποτέλεσμα!»
Όμως η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν θα σκεφθεί πριν την κάλπη.

Όπως είπαμε δεν ψηφίζουμε αξιοκρατικά και μετά από σκέψη. (Άρθρο μου) αλλά ανάλογα με το συμφέρον μας και πάντα προτάσσοντας το συναίσθημα και όχι τη λογική.
Οι προεκλογικές παροχές του Τσίπρα δεν φαίνεται να μεταστρέφουν τους ψηφοφόρους που εξακολουθούν να είναι αγανακτισμένοι εναντίον του. (Σημειώνουμε εδώ ότι οι παροχές αυτές είναι της τάξεως των 4 Δις ευρώ, για τα οποία το Σεπτέμβρη θα ζητηθούν, από τους θεσμούς, ισοδύναμα!!! που βέβαια θα τα πληρώσει η μεσαία τάξη) Η μεγάλη διαφορά της ΝΔ στο αποτέλεσμα των τοπικών και Ευρωεκλογών καθώς και η εξαφάνιση μικρών κομμάτων, της χαρίζει επιπλέον τις ψήφους αυτών που θέλουν να είναι με την εξουσία.
Έτσι η πιθανότητα να κυβερνήσει ξανά η περιούσια οικογένεια είναι αρκετά μεγάλη.
Το κεφαλαιώδες ερώτημα τώρα είναι:
Θα δώσει λύση στην κρίση βάζοντας σε τροχιά ανάπτυξης τη χώρα;
Θα ανακουφίσει τη μεσαία τάξη;
Αν το 12ωρο, οι 7 ημέρες εργασίας, η μείωση των συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου κ.ά. που ευθαρσώς εξαγγέλλει, πιστεύετε ότι ανακουφίζουν τον μέσο Έλληνα τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη.
Και ποια λοιπόν είναι η λύση;
Η συνταγή  για να βγει η χώρα από την κρίση και να αναπνεύσει ο μέσος Έλληνας είναι μία και μοναδική: Μείωση της φορολογίας και αύξηση των κρατικών επενδύσεων με φορολογικό χρήμα σαν αυτό που σχεδιάζει η Ιταλία.  Αυτά μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας μπορεί να τα κάνει καθώς θα χρειασθεί κατά μέτωπο σύγκρουση με τους θεσμούς!!!!
Μια κυβέρνηση που μπορεί μεν να αποτελείται από διαφορετικές φωνές, αλλά που θα ομονοήσουν για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Έτσι σύμφωνα όχι μόνο με την άποψή μου αλλά και με την άποψη διαπρεπών οικονομολόγων, μια αυτοδυναμία Μητσοτάκη δεν θα βοηθούσε στην έξοδο από την κρίση, καθώς ο Μητσοτάκης θα εφάρμοζε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των «θεσμών» πίσω από τους οποίους βέβαια είναι οι Γερμανοί, όπως άλλωστε έκανε και ο Τσίπρας.
Έτσι η ψήφος των Ελλήνων αυτή τη φορά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να στραφεί προς τα λεγόμενα «μικρά κόμματα».
Ας το καταλάβουμε: ο νεοφιλελευθερισμός της Γερμανικής υπερεξουσίας δεν επιθυμεί μεσαία τάξη. Θέλει απλά εργάτες να δουλεύουν με τα ελάχιστα για την ικανοποίηση των ολίγων. 
Οι Ιταλοί το κατάλαβαν και αντιδρούν, εμείς πότε θα το καταλάβουμε;