Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Αγαπητοί φίλοι
          Πριν ισοπεδώσετε όλους τους, πολιτικούς με το σκεπτικό:  «όλοι ίδιοι είναι» ή ο α’ ή ο β’ πολιτικός ήταν πριν στην κυβέρνηση και τι έκανε, έχετε υπ’ όψη ότι υπάρχουν πολιτικοί τίμιοι, έξυπνοι, μορφωμένοι, ικανοί που ναι μεν συμμετείχαν σε κυβερνήσεις αλλά κάποια στιγμή έφυγαν αγανακτισμένοι και αηδιασμένοι και δεν κούρνιασαν σε άλλο κόμμα αλλά είχαν την απίστευτη τόλμη να δημιουργήσουν κόμμα παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχθηκαν από τα μεγάλα ΜΜΕ τσιράκια της κυβέρνησης.  
          Ο Πάνος Καμμένος ήταν ένας απ’ αυτούς! Όταν στο κοντινό παρελθόν αποκάλυπτε σκάνδαλα και των δύο (τότε)  μεγάλων κομμάτων, τον ονόμαζαν παρορμητικό ή ακόμα και γραφικό.
          Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που τα σκάνδαλα αυτά του χορού των εκατομμυρίων βγήκαν στην επιφάνεια και παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης;  
          Πριν λοιπόν βγάλετε οποιαδήποτε συμπεράσματα πριν αφορίσετε τους πάντες, αφιερώστε λίγα λεπτά και ακούστε την ομιλία του Πάνου Καμμένου στο 3ο Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ίσως προκύψει κάτι καλό για μας και τα παιδιά μας. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε κίνημα πολιτών και δεν θα γίνουμε ποτέ κόμμα επαγγελματιών πολιτικών.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

         
Υπάρχει η εντύπωση σε πολλούς ότι η Βόρεια Ιθάκη αποτελεί τον φτωχό συγγενή του Δήμου. Προσωπικά δεν θα ήθελα να πιστέψω κάτι τέτοιο, όμως κάποια πράγματα το επιβεβαιώνουν.
          Έτσι λοιπόν πριν μερικές μέρες ο Δήμος αποφάσισε να… πλακοστρώσει τον προβλήτα (μπαστούνι) των Φρικών. Ήταν μια παλαιότερη απόφαση για τη χρησιμοποίηση της φτωχικής ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που αναλογούσε σε έργα στη Βόρεια Ιθάκη και που αποφασίσθηκε να διανεμηθεί σε διάφορες μικρές παρεμβάσεις.
          Στο σχέδιο αυτό εντάχθηκε και η πλακόστρωση του προβλήτα που ξεκίνησε να γίνεται από πλάκες πεζοδρομίου που προφανώς περίσσεψαν από άλλο έργο, δεν είχαν τι να τις κάνουν και τις έφεραν στις Φρίκες όπου κάποιοι Αλβανοί ανέλαβαν να τις τοποθετήσουν στον προβλήτα.
          Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αντιαισθητικό.
         
Ενώ το νότιο τμήμα του προβλήτα είναι στρωμένο με παραδοσιακές πλάκες το μπαστούνι τώρα … κοσμείται με πλάκες πεζοδρομίου.
          Και όχι μόνο: Οι πλάκες δεν ήταν αρκετές και έτσι στρώθηκε μόνο… το ¼  του μπαστουνιού.  Βέβαια η Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι το «έργο» θα συνεχισθεί και θα ολοκληρωθεί, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλουμε (όχι γιατί θα φταίει η Δήμαρχος αλλά γιατί δεν θα το επιτρέψει τόσο η γραφειοκρατία όσο και οι διάφοροι καλοθελητές.)         
          Αλλά σαν να μην έφθανε η αντιαισθητική παραφωνία, οι εξαίρετοι κατασκευαστές, ύψωσαν την πλακόστρωση κατά 20 και πλέον εκατοστά, προφανώς για να εξισωθεί με το νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι … άλμα επί κοντό για να μπεις και να βγεις από τη βάρκα σου, ενώ οι δέστρες έχουν μπει μέσα και όποιο  σκοινί από σκάφος δεθεί εκεί θα κοπεί σε μερικές ώρες.
         
Το ανοσιούργημα αυτό κατασκευάσθηκε από το Δήμο. Και λέμε ανοσιούργημα γιατί είναι γνωστό ότι το μπαστούνι των Φρικών φιλοξενεί εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά τουριστικά σκάφη κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού.
          Δεν φθάνει λοιπόν το τερατούργημα του πλωτού, φυσικά άχρηστου, αλλά και επικίνδυνου προβλήτα ο οποίος, υπενθυμίζουμε (γιατί εμείς οι Θιακοί φαίνεται ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα) ότι κατασκευάσθηκε από τον ΠΑΣΟΚονομάρχη, Γιωργάτο και επί Επαρχίας Θανάση Λιβιτσάνη, αλλά τώρα προστέθηκε και η …μερική πλακόστρωση. Πόσα κόστισε; Πως και σε ποιόν ανατέθηκε; Θα το μάθουμε και θα σας πληροφορήσουμε γιατί είναι δικά μας λεφτά. 
          Αναρωτηθήκαμε, ποιος ήταν ο φαεινός εγκέφαλος που σκέφθηκε την εν λόγω πλακόστρωση και ζητήσαμε από τη Δήμαρχο να μάθουμε.
          Η Δήμαρχος απάντησε ότι το … έργο αποφασίσθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τον τοπικό πάρεδρο κ. Φώντα Διγαλέτο.  Όμως ο κ. Διγαλέτος δεν είχε ιδέα και έτσι ερευνώντας μάθαμε ότι  η απόφαση ήταν της Δημοτικής συμβούλου κας Ελένης Ραυτοπούλου.
          Αποφάσισε, φαίνεται η κα Ραυτοπούλου, να κάνει …. έργο στην Βόρειο στη οποία κατοικοεδρεύει (με καταγωγή από .. πέραθε..)  γιατί ως αντιδήμαρχος, επί σχεδόν δύο χρόνια, δεν κατόρθωσε να κάνει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν τις διανοίξεις των χαντακιών για να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια του κόσμου.
          Και να σκεφθείτε προαλείφονταν για… Δήμαρχος μετά την παύση του εκλεγμένου !!!  «Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκή η υπέρ των πραγμάτων αισχύνη» έλεγε ο Δημοσθένης (ποιος είναι αυτός πάλι;)!!  αμ δε!!!       Βλέπετε η κα Ραυτοπούλου, κατά πληροφορίες μας, φιλοδοξεί να διεκδικήσει ξανά δημοτικά αξιώματα, με … Πασοκογενή συνδυασμό αυτή τη φορά.
         
Καιμένο Θιάκι τι σου’ μελλε να πάθεις!!!!

          Αναρωτιέμαι: δεν υπάρχουν, για να εκλεγούν, άνθρωποι ικανοί, τίμιοι, μορφωμένοι, καλλιεργημένοι, με αναπτυγμένη αισθητική,  και προπάντων με πραγματική αγάπη γι’ αυτό τον τόπο και όχι για την τσέπη τους; «Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτό συμφέρον σκοπείσθε, αλλα τω αρχομένω» (καιμένε Πλάτωνα…)
         
Αλλά μήπως φταίμε εμείς οι ψηφοφόροι; Μήπως τα κριτήρια της ψήφου μας είναι ιδιοτελή; Μήπως σκεφτόμαστε ότι ο α’ ή β’ υποψήφιος είναι φίλος, συγγενής, συμφεροντολογικά προσβάσιμος που θα εξυπηρετήσει το ατομικό μας συμφέρον; Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, ακόμα και μετά την κρίση, ότι το ατομικό συμφέρον εντάσσεται στο συλλογικό και όχι το αντίθετο;
          Ή μήπως κρίνουμε τον υποψήφιο επειδή είναι  καλός και ευχάριστος, άνθρωπος, τίμιος, ή έστω και δραστήριος σε κάποιο τομέα; Αρκεί αυτό για να  μετέχει στη διοίκηση ενός Δήμου στη σημερινή ηλεκτρονική και επικοινωνιακή εποχή; Και μάλιστα σήμερα στο αποκορύφωμα μιας κρίσης όπου το νησί μας έχει υποβαθμισθεί αφάνταστα;
          Τι σχέση μπορεί να έχει η καλή νοικοκυρά με τους υπέροχους μουσακάδες και παστίτσια, ή ο διπλανός καλός γείτονας, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τουριστική διαχείριση, την επικοινωνία των media, το χειρισμό της γραφειοκρατικής νομολογίας, το σύγχρονο marketing και κυρίως για το νησί μας, την κεφαλαιουχική αξιοποίηση της Οδυσσειακής μας ιστορίας; 
          Μήπως είναι καιρός να σκεφθούμε καλύτερα ποιους θα ψηφίσουμε προσεχώς, αν φυσικά θέλουμε την ανάπτυξη δηλαδή το γενικό συλλογικό συμφέρον του τόπου μας;

          Όσο για το εξαίσιο έργο της πλακόστρωσης του προβλήτα των Φρικών η Δήμαρχος επισκέφθηκε το … «έργο» και μου δήλωσε ότι θα συνεχισθεί και θα διορθωθεί, ή τέλος πάντων μπορεί και να ξηλωθεί και να βρεθούν άλλες λύσεις.  
          Ράβε ξήλωνε με τα δικά μας λεφτά, εξ αιτίας αδαών ... νοικοκυρών που τις ψηφίζουμε για να…  φέρουν ανάπτυξη (!!!) στο νησί μας. 

          Έλεος πια!!