Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ Π.Β.Ι.


Η ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ! Ο ΧΕΙΜΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ
 Το site «Ithacanews» δημοσίευσε σήμερα 16/2/2012 κριτική για το άρθρο μου «ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΡΥΑΚΙΩΝ» φαίνεται καθαρά ότι ο υπογράφων δια ψευδωνύμου ΠΒΙ κατέχεται από μένος εναντίον μου και φόβο συγχρόνως μήπως αποκαλυφθεί το όνομα του!!! (τι κάνει άραγε νιάου-νιάου στα κεραμίδια;) Κάνει δε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να με κατασυκοφαντήσει και να μου προσδώσει δικές του ιδιότητες. Όμως δεν τα καταφέρνει γιατί απλά οι Θιακοί δεν είναι βλάκες!!
Διαβάστε την απάντηση μου!

Αγαπητέ /ή  Π.Β.Ι.

Ούτε αυτή τη φορά βρήκες το κουράγιο να αποκαλύψεις το όνομα σου!!!
Προφανώς φοβάσαι να αναλάβεις την ευθύνη των γραφομένων σου.
Προφανώς ο σκοπός σου είναι η παραπλάνηση και η παραπληροφόρηση των αναγνωστών. Άλλωστε αυτό συνάγεται σαφέστατα από τα γραφόμενα σου γιατί δεν πιστεύω ότι είσαι ηλίθιος ή αγράμματος.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!
Γράφεις: 
«Σαν πολίτης που θίγεται από αυθαίρετες κατ' αυτόν ενέργειες γείτονά του, έχει την δικαιολογημένη απαίτηση από τις αρχές να τον προστατέψουν από την αυθαίρετη συμπεριφορά κάποιου μεγαλοτσιφλικά, όπως ο ίδιος λέει. Αυτές οι κραυγές είναι η συνήθης τακτική του Δημοσθένη Συρμή,»
Προφανώς κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι κάτω από μια τεράστια κατολίσθηση κύρια αιτία της οποίας ήταν το κλείσιμο των χαντακιών (πρώτα από τη δική σας ανευθυνότητα και ύστερα από την αυθαιρεσία του τσιφλικά), βρίσκονται 5 σπίτια που κινδυνεύουν, όχι μόνο το δικό μου. Βρίσκεται ο δημόσιος δρόμος που έχει μεταβληθεί σε ποτάμι, βρίσκονται παρακάτω άλλα σπίτια που πλημμύρισαν, ο δρόμος προς την Αρχαιολογική περιοχή Αι Θανάση καταστράφηκε. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα κ. ΠΒΙ, αν ο Πλατρειθιάς βουλιάξει! Αρκεί να μη χαθούν οι υποστηριχτές σου. 
Γράφεις:
 «Κύριε Δημοσθένη Συρμή, αυτό το δικαίωμα να επικαλείσαι το νόμο, τη φύση, το Σύνταγμα και όλα όσα αναφέρεις, το έχει άλλος εκτός από σας; Γιατί πριν 2-3 μήνες πέρναγες γενεές 14 την ιδιοκτήτρια αγροτεμαχίου στο Μάρμακα που σταμάτησε την αυθαίρετη εισβολή συνεργείου του Δήμου μέσα στη περιουσία της και ζητούσε να τηρηθεί ο νόμος! Τότε επιδοκίμαζες την αυθαιρεσία του Δημάρχου και κατήγγειλες την άτυχη ιδιοκτήτρια».
Έγραψα πουθενά ότι δεν έχει άλλος το δικαίωμα να επικαλείται τους νόμους και το σύνταγμα;
Αλλά για εξήγησε στους αναγνώστες τι σχέση μπορεί να έχει μια κατολίσθηση από την οποία κινδυνεύουν σπίτια συμπατριωτών μας (και λιγότερο το δικό μου) με τη στέρηση 100m2  από ένα χωράφι προκειμένου να διαπλατυνθεί ένας σημαντικός για τον τουρισμό μας δρόμος και βέβαια να τριπλασιάσει την αξία του χωραφιού της… άτυχης (!!!) ιδιοκτήτριας;  
Και μην περνάς τους αναγνώστες για βλάκες κ. ΠΒΙ.
Γιατί πουθενά δεν κατήγγειλα ούτε την ιδιοκτήτρια ούτε επικρότησα την αυθαιρεσία του Δήμου! Για πηγαίνετε στη παρακάτω Δ/ση 
για να δείτε για ποιο λόγο ο/η/το ΠΒΙ δεν υπογράφει τα γραφόμενα του! 
Θα διαβάσετε λοιπόν: «Οι υπεύθυνοι για το έργο έπρεπε να βρουν τους ιδιοκτήτες, να τους εξηγήσουν και να ζητήσουν την έγγραφη συγκατάθεση τους.
Προφανώς αυτό δεν έγινε, και δημιούργησε στις μεν ιδιοκτήτριες δικαιολογημένο εκνευρισμό στους δε ρουφιάνους πεδίο δράσης που έσπευσαν να βάλουν σε κίνηση και άλλους …εμπλεκόμενους φορείς όπως Δασαρχεία, πολεοδομίες, περιβαλλοντολόγους, οικολόγους κλπ κλπ, ώστε το έργο να μη γίνει ποτέ».
Και συνεχίζεις κακόβουλε ΠΒΙ που προφανώς κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις!!
«Και δεν έκανες μόνο αυτό αλλά έγραφες ότι η αντιπολίτευση σταμάτησε το έργο και ότι αυτή ειδοποίησε την ιδιοκτήτρια. Στην αναφορά της όμως η ιδιοκτήτρια λέει ότι ήταν στην Ιθάκη όταν έγιναν οι αυθαίρετες ενέργειες του Δήμου».
Και πάλι θα παραπέμψω τους αναγνώστες να πάνε στην παραπάνω Δ/ση για να διαβάσουν αυτά που πράγματι έγραψα:
«Κάπως έτσι λοιπόν οι ανεγκέφαλοι κομπλεξικοί σταμάτησαν το έργο εξομάλυνσης και διαπλάτυνσης του δρόμου προς Μάρμακα. Έσπευσαν μάλιστα να ειδοποιήσουν και ιδιοκτήτριες εξ Αθηνών, αγροτεμαχίου από το οποίο η μπουλντόζα …»
Που βλέπεις στα γραφόμενα μου κ. ΠΒΙ να γράφω για αντιπολίτευση; Και μη σχετίζεις την αντιπολίτευση, που μέχρι τώρα κρατά (με ελάχιστη εξαίρεση) αξιοπρεπέστατη στάση με τους ανεγκέφαλους και κομπλεξικούς που αναφέρω ότι σταμάτησαν το έργο και στους οποίους σίγουρα ανήκεις και εσυ. ‘Όσο για το «ιδιοκτήτριες εξ Αθηνών» μάλλον δεν σημαίνει «ιδιοκτήτριες που ήταν στην Αθήνα». Μάθε συντακτικό!   

Στο υπόλοιπο υβρεολόγιο δεν αξίζει να απαντήσω. Θα σταθώ μόνο στο σημείο που λες ότι « Η μόνιμη επιδίωξή μου είναι η προσκόλληση μου στις εκάστοτε ηγεσίες του τόπου….»
Ειλικρινά λυπάμαι αυτούς που σε ακούνε και σε στηρίζουν γιατί τους περνάς για ηλίθιους!!!
Ερωτώ λοιπόν εγώ ο «Προσκολλημένος στις ηγεσίες». Ποιος άλλος πλην εμού άσκησε μεγαλύτερη κριτική και στις δύο ηγεσίες Καραβία και Βασιλόπουλου αλλά και ασκεί σε αυτή του Κασσιανού; Αν αυτό λέγεται «προσκόλληση στην εξουσία» μάλλον χρειάζεσαι κρύο ντους.
Και διάβασε καλά για να το εμπεδώσεις εσύ και οι υποστηριχτές σου αυτό που χίλιες φορές έχω γράψει! 
Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο Δήμαρχος αλλού. Αυτό είναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο και το BLOG μου δεν είναι ειδησεογραφικό.
Με ενδιαφέρει τι κάνει στο νησί μας και γι’ αυτό θα υποστεί αυστηρή κριτική όπως και οι προηγούμενοι.    

Τέλος, αν έχεις το κουράγιο και τα κατάλληλα προς τούτω όργανα…. Σε καλώ σε δημόσια συζήτηση για να καταλάβουν πλέον οι συμπατριώτες μας και δη οι Βόρειοι, … πόσο αγαπάς το νησί μας και τι ρόλο παίζεις !! 
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ
Η ΓΗ ΣΚΙΣΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΛΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
                                      
ΤΑ ΝΕΡΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ  ΔΡΟΜΟ
 ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο Π.Β.Ι. ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 100m2  ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΡΗΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ…. ΕΛΕΟΣ ΛΙΓΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!!!!