Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ

Το Blog I love Ithaki δημοσίευσε παρατηρήσεις της κας Χρυσής Γρίβα κόρης της κας Α. Μεταξά σχετικά με το άρθρο μου με το ίδιο θέμα.
Διαβάστε τις παρατηρήσεις και την απάντησή μου!
Σημειώνω ότι  αφού ανακατεύομαι με τα κοινά, είμαι προετοιμασμένος να δεχθώ την οποιαδήποτε κριτική, οποιουσδήποτε ορκωτούς λογιστές και οποιουσδήποτε εισαγγελείς.  
Δεν δηλώνω αλάνθαστος, ούτε ελίτ (όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα).
Δηλώνω όμως ότι από δω και στο εξής θα τραβήξω λεοντές και θα αποκαλύψω τα πάσης φύσεως λαμόγια, τους  συμφεροντολόγους, τους σφουγκοκωλάριους,  τους άχρηστους που θέλουν να εκλεγούν για προβολή ή για το συμφέρον τους, αυτούς όλους τους άθλιους που κατάντησαν τη χώρα μας περίγελο της ανθρωπότητας.  Και δεν ωχριώ προ ουδενός!!!!   

Το δημοσίευμα του "I love Ithaki"
Αρχικώς κύριε Συρμή, πως μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας φερέγγυο όταν με αυτή σας την δήλωση αναιρείτε δική σας πάλι δήλωση, δημοσιευμένη στον ιστότοπο του Ithacanews, στις 04.06.2011,  HYPERLINK "http://www.ithacanews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5389&Itemid=29" \t "_blank" http://www.ithacanews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5389&Itemid=29. Στην εν λόγω δημοσίευση αναφέρετε πως προς τιμή της κυρίας πρώην αντιδημάρχου που ήταν υπεύθυνη για το νερό, δεν το έκοψε. Ενώ τώρα λέτε πως το έκανε… Αποφασίστε τελικά το έκοψε ή όχι; Αμέσως λοιπόν βρίσκουμε ανακρίβειες στον λόγο σας.

Ενώ μας μιλάτε για την οργάνωση που έχετε φέρει στον όμιλο, γιατί ο ταμίας σας ενθάρρυνε την κα Μεταξά να γραφτεί ως μέλος, όπως και έγινε, και εσείς την ημέρα των εκλογών δεν την δεχτήκατε ως μέλος; Τελικά ο Κοινωφελής Όμιλος Πλατρειθιά - Κ.Ο.Π. λειτουργεί ομαδικά όπως λειτουργούν όλοι οι όμιλοι ή αποφασίζει αυτόνομα ο καθένας ότι τον συμφέρει.

Επίσης, γιατί σας ενόχλησε το γεγονός ότι η κα Μεταξά ήθελε να γραφτεί μέλος στον Κ.Ο.Π., με σκοπό να βοηθήσει και επώνυμα πλέον το χωριό καταγωγής της; Στην δήλωσή σας αναφέρετε πως εσείς ήρθατε στην Ιθάκη κάπου το 2006, ενώ η κα Μεταξά ήταν πάντα εδώ και είχε επίγνωση των αναγκών  του Πλατρειθιά και κατ’ επέκταση όλου του νησιού. Εφόσον λοιπόν ήρθατε το 2006, δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι έχει κάνει ο καθένας, μόνιμος και μη κάτοικος, για τον τόπο μας.

Στην εν λόγω συνάντηση, «διαρρηγνύατε τα ιμάτια» σας  πως για να είναι κάποιος μέλος του Κ.Ο.Π. πρέπει να έχει γεννηθεί και να διαμένει στον Πλατρειθιά. Αλήθεια η κα Μεταξά είναι λιγότερο Πλατρειθιώτησα από την σύζυγο σας; Αν είναι έτσι, πείτε μας σε πιο μέρος του Πλατρειθιά γεννήθηκε και μεγάλωσε;

Τι έχετε να φοβάστε από την κα Μεταξά και δεν την αφήσατε να γίνει μέλος και να ψηφίσει στις εκλογές του ομίλου; Μήπως μια ψήφος που δεν θα ήταν υπέρ σας θα έκανε τόσο μεγάλη διαφορά; Η ενώ ήρθατε τελευταίος σε ψήφους κατορθώσατε να γίνετε πάλι πρόεδρος; Πως γίνεται αυτό; Προς τιμή σας βέβαια που το κατορθώσατε! Αν και πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αφήσατε να βγει κάποιος άλλος πρόεδρος από τα εκλεγμένα μέλη! Θεωρείτε πως είστε ανώτερός τους; 

Εγώ δεν είμαι από τον Πλατρειθιά, αλλά από το Περαχώρι και τον Σταυρό, 2 χωριά των οποίων οι κοινωφελείς όμιλοι καλοδέχονται όποιον θέλει να προσφέρει την βοήθεια του από όπου και αν είναι, όποιος και αν είναι!

Εσείς κύριε Συρμή, τι είδους ελίτ επιθυμείτε να φτιάξετε στον όμιλο του Πλατρειθιά;…  

Γιατί λοιπόν φοβάστε την κα Μεταξά; Πιστεύετε πως είναι υπεράνθρωπος και με μια της κίνηση θα σας εξαφανίσει;

Θα περιμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σας, μια απάντηση όμως η οποία να στηρίζεται σε επιχειρήματα και όχι σε αερολογίες και συκοφαντίες.

Χρυσή Διονυσίου Γρίβα, κόρη Αγγέλικας Μεταξά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ «ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ;»

Αγαπητή κυρία



Ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να αναφερθώ διεξοδικότερα στο θέμα των αρχαιρεσιών του ΚΟΠ, όχι ως πρόεδρος αλλά ως Δημοσθένης Συρμής.

Εν αρχή να διευκρινίσω ότι δεν τρέφω καμία αντιπάθεια για την κα. Μεταξά. Απλά σχολιάζω, τις ενέργειές της ως δημόσιου πρόσωπου όπως έχω το απόλυτο Δημοκρατικό δικαίωμα. 

  1. Όταν πράγματι έγραψα «προς τιμή της δεν το έκοψε…» απλά έκανα λάθος. Η αλήθεια είναι η εξής:     Η κα. Μεταξά με έγγραφο προς τον ΚΟΠ που υπογράφει η ίδια, στις 23-1-2009 αρ. πρωτ. 436/ υπηρεσία ύδρευσης, δεν αποδέχεται το αίτημα του ΚΟΠ να επιβαρύνεται ο Δήμος την κατανάλωση της Δημοτικής (και όχι του ΚΟΠ) κρήνης. Επανέρχεται ο ίδιος ο Δήμαρχος τις            18-11-2009/ αρ. πρωτ. 7138 Δήμου Ιθάκης και μας πληροφορεί ότι: …αναγκάζεται να διακόψει τη σύνδεση της βρύσης… Πράγματι μετά από μερικές ημέρες το νερό κόβεται!!!!! Ο ΚΟΠ τότε με έγγραφο του προς το Δήμαρχο- Δάσκαλο, κ. Βασιλόπουλο, στις 15/1/2010 αρ.πρωτ. 02/2010 «συγχαίρει» το Δήμαρχο και το επιτελείο του για την πρωτοφανή απόφαση τους να κόψουν το νερό στην κρήνη του Πλατρειθιά. Συγχρόνως καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή στον «ημερήσιο» και στο «Ithaca news».    
  2. Ο Κοινωφελής Όμιλος Πλατρειθιά είναι αναγνωρισμένο σωματείο και έχει καταστατικό!!! Σύμφωνα με το άρθρο 3, μέλη μπορούν να γίνουν μόνο οι Πλατρειθιώτες. Δηλαδή αυτοί που το σπίτι τους και όχι …του πατέρα τους.. είναι στον Πλατρειθιά. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι του Πλατρειθιά. Οι υπόλοιποι Πλατρειθιώτες (που έχουν σπίτι στον Πλατρειθιά και όχι αυτοί που κατάγονται από τον Πλατρειθιά) μπορούν να γίνουν αντεπιστέλλοντα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου.
  3. Τα μέλη γράφονται στον Όμιλο με αίτηση τους προς το Δ.Σ. και εγκρίνονται από το Δ.Σ. (Άρθρο 5 του καταστατικού). Ακόμα και η επανεγγραφή παλαιών μελών γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Ο Ταμίας του Ομίλου εισπράττει χρήματα και καμία αρμοδιότητα δεν έχει για την εγγραφή μελών.
  4. Σας πληροφορώ ότι ναι μεν επανέκαμψα στο χωριό μου το 2004 (2006 στον ΚΟΠ) όμως ενδιαφέρομαι για τα πράγματα του νησιού και ιδιαίτερα του Πλατρειθιά, από το 1970.  Από το 1974 και για μια 20ετία ήμουν μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων με πλούσιο έργο και ποτέ δεν πήρα τα εκλογικά μου δικαιώματα από τον Πλατρειθιά!  Για το λόγο αυτό μου έγινε η τιμή να συμπεριληφθώ στο Βιογραφικό των σημαντικών Κεφαλλήνιων και Ιθακησίων (έκδοση Σωματείου «Λαογραφική Αναζήτηση» σελίδα 310). Επομένως είμαι καλά πληροφορημένος για τα τεκταινόμενα στο νησί και δεν νομίζω ότι η κα. Αγγέλικα Μεταξά ενδιαφέρθηκε ποτέ για τον Πλατρειθιά!!!!!!                                 Σας προκαλώ να ονομάσετε έργα!!!
  5. Η σύζυγός μου αν και κατάγεται από την μακρινή Ινδονησία, πρώην διπλωματική υπάλληλος και απόγονος των ηρώων Marbun, της φυλής Batak, κατοικεί μόνιμα στον Πλατρειθιά (άρθρο 3) είναι Ελληνίδα, δημότης Πλατρειθιά και το σημαντικότερο έχει προσφέρει  έργο στον Όμιλο και στον Πλατρειθιά και δεν υφίσταται ουδέ η ελάχιστη σύγκριση με την κα. Μεταξά.
  6. Το ερώτημα σας αν φοβάμαι την κα Μεταξά ή οποιονδήποτε άλλον, μου προκαλεί ακατάσχετο γέλωτα!!!!    Βέβαια η κα Μεταξά είναι η αλήθεια ότι προσπάθησε να με…εξαφανίσει. Δεν γνωρίζω γιατί, απλά πιθανολογώ ότι πειράχθηκε από την κριτική που της άσκησα όταν ήταν Αντιδήμαρχος για τα …. τόσα έργα που έκανε στο νησί!!!! 
  7.  Το πώς εκλέγεται ο πρόεδρος καθορίζεται από το άρθρο 15 του καταστατικού, … δυστυχώς για την κα Μεταξά!!! 
  8.  Στον Όμιλο Πλατρειθιά δεν επιθυμώ να φτιάξω καμία ελίτ!! Επιθυμώ να φτιάξω έργο και το έργο δεν χρειάζεται ελίτ για να το πραγματοποιήσει. Χρειάζονται απλοί άνθρωποι με καλή θέληση και πραγματική, ανιδιοτελή, αγάπη για τον τόπο μας. 
  9.  Αν οι σκοποί της κας. Μεταξά είναι αγαθοί και επιθυμεί πράγματι να βοηθήσει το χωριό από όπου κατάγεται ο πατέρας της, ας γίνει χορηγός στον Όμιλο, ας αναλάβει κάποιο έργο, (όπως π.χ. οι, κ.κ. Μιχάλης Δευτεραίος, Bruno Mazali, Άγγελος Μαυροκέφαλος κ.α) ή τέλος πάντων… ας κόψει ντομάτες στο πανηγύρι βρε αδερφέ! Τότε θα την καλοδεχτούμε και μπορεί να την κάνουμε επίτιμο μέλος γιατί τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με το καταστατικό μας.!!!!
  10. Τέλος αν δεν θέλει να κάνει κάτι από τα παραπάνω, ας μας αφήσει ήσυχους να συνεχίσουμε το απαράμιλλο και ασύγκριτο έργο που επιτελούμε εδώ και 55 χρόνια!

 Ευχαριστώ

Δημοσθένης Συρμής

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.