Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ


           Χθες, 28η Οκτωβρίου επέτειο τιμής των Ελλήνων που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία αυτής της χώρας συντελέσθηκε ένα έγκλημα κατ’ αυτής της Ελευθερίας!
          Συνέλαβαν αυτόν που τολμάει ακόμα να λέει την αλήθεια.
          Ο Κώστας Μπαξεβάνης έκανε το αυτονόητο καθήκον του κάθε δημοσιογράφου: Έφερε στο φως αυτά που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια το κράτος (;) όχι μόνο επίσημα θα έπρεπε να είχε δημοσιοποιήσει αλλά με τα στοιχεία αυτά να κλείσει στη φυλακή τα λαμόγια που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.
          Όμως δεν το έκανε! Το τσιπάκι με τη  λίστα Laggard γύριζε από τσέπη σε τσέπη έφτασε και μέχρι τη δικαιοσύνη (;) αλλά τίποτα περισσότερο.
          Και διώκουν τώρα έναν από τους ελάχιστους πραγματικούς δημοσιογράφους που απέμειναν σε τούτη τη ριμαδιασμένη χώρα.  Και τον διώκουν με ένα τρόπο που θαλεγε κανείς ότι διέπραξε το μεγαλύτερο έγκλημα!!
          Ο George Orwell έλεγε: «Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν…οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις».  
  
           
           Συμμέτοχος στο έγκλημα κατά της ελευθερίας και η δικαιοσύνη!!
          Δεν ορίζεται η Δημοκρατία από τον σαφή διαχωρισμό των εξουσιών;  Εδώ για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν οι εισαγγελικές αρχές εκτελούν πιστά τις εντολές των πολιτικών αντί να τους ελέγχουν?
          
           Μήπως αντί του ανθρώπου που τόλμησε να πει την αλήθεια, θα έπρεπε να είχαν συλλάβει το Βενιζέλο τον Παπανδρέου τον Παπακωνσταντίνου και όλο τον συρφετό αυτών που έχουν τόσο την πολιτική, όσο και την ποινική ευθύνη για τη σημερινή κατάπτωση της Ελλάδας;
            
           Μήπως αντί του Κώστα Μπαξεβάνη θα έπρεπε ο Εισαγγελέας, να καλέσει τον υπουργό οικονομικών της πτώχευσης των Ελλήνων, για να δώσει εξηγήσεις για τα 2.500.000 Ευρώ που δηλώνει, όταν τόσοι και τόσοι συμπατριώτες μας πεθαίνουν από την πείνα; 
 

Επιτέλους ως πότε θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά;
Επιτέλους πότε θα ξυπνήσουμε;
Επιτέλους πότε θα αποφασίσουμε να αφήσουμε το βόλεμα στον καναπέ;
Επιτέλους τι περισσότερο περιμένουμε για να βγούμε στους δρόμους; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.