Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Πληθαίνουν οι κατασχέσεις τραπεζιτικών καταθέσεων ακόμα και μισθών και συντάξεων για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο σε εφαρμογή του Ν.Δ. 4152/2013, είτε αυτά είναι χαράτσια είτε φόρος εισοδήματος είτε ακόμα και πρόστιμα για κλήσεις της τροχαίας και του λιμενικού.
        Ακόμη κι αν ένας οφειλέτης ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε κατασχέσεις ποσών που αυτός δικαιούται να εισπράξει από τρίτους και πιστωτικά ιδρύματα..
        Το υπουργείο Οικονομικών, μάλιστα, προτιμά τις κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, από εκείνες των ακινήτων, γιατί γίνονται αιφνιδιαστικά, χωρίς να ενημερωθεί ο οφειλέτης και έτσι δεν προλαβαίνει να αντιδράσει.
Έτσι μπορεί να κατασχεθεί:
-   το 25% των μισθών ή των συντάξεων που δικαιούται να εισπράττει κάθε μήνα ο οφειλέτης. Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε ποσά μισθών ή συντάξεων που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα και αν πρόκειται για κοινό λογαριασμό αν δεν υπερβαίνουν τα 2000 €.  Επιπλέον, εφόσον επιβληθεί κατάσχεση σε μισθό ή σύνταξη, το ποσό που απομένει δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ το μήνα.
-    το 50% του εφάπαξ που τυχόν δικαιούται να λάβει ο οφειλέτης από το ασφαλιστικό του ταμείο
-   άλλα εισοδήματα και έσοδα του οφειλέτη, συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενοικίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που έχει λαμβάνειν.
-   χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη
       ΠΡΟΣΟΧΗ όμως για να μη γίνει η κατάσχεση πρέπει ο καταθέτης να πάει στην τράπεζα και να δηλώσει τον λογαριασμό της σύνταξης ή της μισθοδοσίας, ( έτσι προβλέπει το άρθρο 20 του ν.4161/2013).
 Αν δεν το κάνετε αυτό και πάτε στο ΑΤΜ να πάρετε το μισθό σας μετά την παρέλευση 24 ωρών, θα τον δείτε …πετσοκομμένο, έτσι χωρίς καμία ειδοποίηση.
       Και τώρα για να σας ανέβει το αίμα στο κεφάλι δείτε τώρα μερικούς απο τους «ανέγγιχτους» (πως λέμε … untouchables)
Παρακάτω παρουσιάζουμε Δεκαεπτά από τους «φτωχούς» της χώρας που χρωστάνε στις Τράπεζες 10,6 Δις€ και τίποτα κανείς δεν τους κατάσχει!!!! 

         Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ' εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.
         Και λοιπόν τι κι΄αν χρωστάνε Δις; 
Εξακολουθούν να τρώνε το beluga τους στις πολυτελείς επαύλεις τους και στις θαλαμηγούς τους. Ποιος από τα ανδρείκελα που έχουμε στην κυβέρνηση τολμάει να τους πειράξει; Βλέπετε, στην πραγματικότητα, αυτοί διοικούν τη χώρα!!! 

        Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των εταιριών τους.

Κος, Κα ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟΥ

AXON HOLDINGS:
Ο «επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος γνωστός για το σκάνδαλο των οπλικών συστημάτων και τη σχέση του με Τσοχατζόπουλο και ο οποίος ακόμα ζεί υπερπολυτελή ζωή. Το 2012  παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα... 372.700.000 Ευρώ.

Κος Κα ΨΥΧΑΡΗ
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ:
Δηλαδή το MEGA CHANNEL, το...μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων.  Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ:
Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.


Σ. ΚΟΚΑΛΗΣ
INTRACOM:
 Intracom δηλαδή Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ:
 Η εκδοτική... «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ:
Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει ο όμιλος, ανέρχονται σε 1.700.000.000 ευρώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ:
Μετά τον ‘αείμνηστο’ Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.ΜΟΤΟR OIL:
Η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας Βαρδινογιάννη χρωστάει στις τράπεζες. 1,2 ΔΙς ευρώ περίπου.

Οικογ. ΣΤΕΓΓΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ:
Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, (σκάνδαλο στην Χαλκιδική Πόρτο Καράς και πάει λέγοντας.) Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ
STAR CHANNEL:
Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ANT1:
Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού (γνωστός για τις προτιμήσεις του σε μικρούλες), το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
 

Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
ALPHA TV:
Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ. 


Α. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ  MARFIN INVESTMENT GROUP:
Ο όμιλος, που μας έχει...ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκή Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2 ΔΙΣ ευρώ.


 
Ν. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΙΟΧΑΛΚΟ:
Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων (Νίκολαος Στασινόπουλος). Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1,1Δις. ευρώ.(Υπόψη ότι μεταφέρει την έδρα της Εταιρίας από την Ελλάδα στο Βέλγιο ή Ολλανδία) Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Ν. Στασινόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους. Ζει απλά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έχει αναπτύξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.  
 
Α. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΙΤΑΝ:
Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων ( Ανδρέας Κανελλόπουλος) και με τραπεζικό δανεισμό, που φθάνει το 1 Δις. ευρώ περίπου. Σημειώνουμε ότι οι Κανελλόπουλοι είναι πολύ παλιά και πολύ σεμνή οικογένεια. Υπάρχει σκέψη η ΤΙΤΑΝ να μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
FORTHNET:
Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, εμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES:
Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού αυτών και μόνο των επιχειρήσεων, ξεπερνάει τα 10,6 δις ευρώ. Και είναι ενδεικτικά παραδείγματα, του πόσο «φεσωμένοι» στις τράπεζες είναι οι περισσότεροι από τους ολιγάρχες του χρήματος στη χώρα μας.
Και αυτά είναι τα χρέη σε τράπεζες, τι γίνεται με ΙΚΑ, εφορία κτλ??? 
....κι ύστερα αυτή η επαίσχυντη κυβέρνηση χωρίς ντροπή βγάζει σε πλειστηριασμό σπίτι ανέργου για 735 ευρώ...!!!!!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.