Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!!


     Κάτι τύποι σαν αυτόν έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή κατάντια.
     Ίσως κάποιος μου πει:  Το Μουντιάλ είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
     Δεν έχω τίποτα με τον αθλητισμό. Αντίθετα υπήρξα αθλητής σε όλη μου τη ζωή, ακόμα και τώρα. Ωστόσο διοργανώσεις τύπου «Μουντιάλ» μου θυμίζουν τον «άρτο και τα θεάματα» των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων.
     Η Βραζιλία είναι μια χώρα της οποίας το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού λιμοκτονεί.
     Σε λίγο και η Ελλάδα θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και μείς σήμερα, νοιαζόμαστε αν θα πάμε στους 8 και όχι για την αυξανόμενη ανεργία, τη διακοπή του ρεύματος σε αναξιοπαθούντες, τις κατασχέσεις, την πείνα των συμπολιτών μας, την καταπίεση των δικαιωμάτων μας κλπ  κλπ 
     Και όμως οι Βραζιλιάνοι, σε αντίθεση με μας, διαμαρτύρονται έντονα, εκατοντάδες μεταξύ των οποίων και δεκάδες παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις καταστολής από την αρχή του Μουντιάλ μέχρι σήμερα, όμως ελάχιστα φτάνουν στ’ αυτιά μας. Βλέπετε τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο κινούνται στο ίδιο επίπεδο. Πως λοιπόν να μη θεωρήσω καραγκιόζη και μαλάκα τον εν τη φωτογραφία κύριο;
     Θα αναφερθώ και πάλι στο εξαίρετο πόνημα, του  διακεκριμένου συμπολίτη μας, ψυχίατρου ψυχολόγου Dr Πάνου Συκιώτη:

«…Οι νεοέλληνες έχουν αποδεχθεί σαν λαϊκό ήρωα των Καραγκιόζη, σε αντίθεση με τους αρχαίους Έλληνες που είχαν σαν λαϊκό ήρωα τον Οδυσσέα, τον Βασιλιά της Ιθάκης. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι καταφανής.
Από τη μια μεριά είναι ο υπερήφανος, ηρωικός, πολυμήχανος, ενεργητικός, φιλόδοξος Οδυσσέας ο βασιλιάς της Ιθάκης, από την άλλη μεριά είναι ο Καραγκιόζης κουτοπόνηρος, αμόρφωτος, τεμπέλης Καραγκιόζης, ο οποίος ρέπει προς την απάτη για να επιζήσει. Την κουλτούρα του Καραγκιόζη την οποία ακολουθεί σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, την ακολουθούν και την στηρίζουν οι πολιτικοί, οι άνθρωποι της εξουσίας, γιατί και αυτοί δεν είναι παρά ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του λαού.
  Τα ψυχικά και κοινωνικά τους εφόδια είναι τα εφόδια του Καραγκιόζη. Απάτη, δόλος και αμάθεια κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ανεπάγγελτοι, αμόρφωτοι, με χαμηλή κοινωνική κουλτούρα, οι πολιτικοί μας προσπαθούν να γίνουν οι σωτήρες της Ελλάδας. Οι ίδιοι Παρίες της πολιτικής αλλάζουν ονόματα και παρατάξεις για να μας ξεγελάσουν.
  Αυτάρεσκοι, ανώριμοι, κλεισμένοι μέσα στη ναρκισσιστική τους αίσθηση της παντοδυναμίας, παραμένουν ακόμη παιδιά.
          Αυτές όμως οι ψυχικές ιδιομορφίες, μεταφερόμενες στην καθημερινή πολιτική πρακτική, σημαίνουν αναξιοπιστία, ανεντιμότητα, αστάθεια, ανασφάλεια, εγωισμός, εκμετάλλευση…..»

     Αν αγαπητοί φίλοι είχαμε ενστερνισθεί την μορφή του Οδυσσέα και όχι του καραγκιόζη, όπως ο κύριος, τώρα θα είχαμε πάρει το τόξο και θα είχαμε εξοντώσει όλους αυτούς που ροκάνισαν και συνεχίζουν να ροκανάνε το βιός μας. 
ΝΑΙ, στον υγιή αθλητισμό, ΟΧΙ, στον κατ’ επίφαση αθλητισμό που χρησιμοποιείται από τους δυνάστες της Γής για την αποχαύνωση των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.