Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ


Τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα συστηματικό πόλεμο ενάντια στην παρούσα κυβέρνηση. Μετά δε την απόφαση για την πλήρη διερεύνηση των χρεών τους, τόσο στο κράτος όσο και τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει κατά καιρούς από τις «θεσμικές» τράπεζες, ενέτειναν την προπαγάνδα τους ενάντια στην κυβέρνηση.
Χρησιμοποιούν μεθόδους Joseph Goebbels, μεγεθύνοντας μικρής σημασίας γεγονότα και αγνοώντας ή υποβαθμίζοντας άλλα. Το χειρότερο δε είναι η συνεχής τρομοκράτηση του λαού αλλά και της αγοράς.
Π.χ. ο SKY έδωσε τεράστια έμφαση στα επεισόδια στα Εξάρχεια (μια συνηθισμένη κατάσταση) ενώ αγνόησε εντελώς την τεράστιας σημασίας επίσκεψη του ΥΕΘΑ στην Αίγυπτο. Συνέχεια μιλούν για σενάρια grexit και χρεοκοπίας παροτρύνοντας έμμεσα τους αφελείς καταθέτες να σηκώσουν τα χρήματα τους. Επίσης δεν αναφέρονται σχεδόν καθόλου στο κυβερνητικό έργο δίνοντας την εντύπωση στον κοινό τηλεθεατή της απραξίας της κυβέρνησης.
Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα να δημοσιεύω την αποδελτίωση που κάνει η Γραμματεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν το τι στην πραγματικότητα τεκταίνεται στην καθημερινότητα μας.
Η αποδελτίωση παίρνει υπ’ όψη ότι γράφεται στον τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα και στα κανάλια, Ελληνικά και διεθνή, είτε είναι υπέρ είτε ασκούν αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και προσπαθεί να είναι όσο γίνεται πιο αντικειμενική.  

ΠΕΜΠΤΉ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

·        Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν διαφωνίες και διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν και ανάμεσα σε αυτές είναι και το συνταξιοδοτικό. Τόνισε, επίσης, ότι πλέον αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε ή όχι σε συμφωνία.

·        Παράλληλα, ενόψει της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής, πηγές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο πολιτικός συμβιβασμός είναι η μόνη ρεαλιστική λύση με τις πολιτικές συζητήσεις να έχουν περισσότερη σημασία από αυτές των τεχνικών κλιμακίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα επισημάνει στην καγκελάριο την πρόοδο των διαπραγματεύσεων που έχει επιτευχθεί, αλλά και το πρόβλημα της ρευστότητας, ενώ πιθανότατα θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup και επιτάχυνση των διαδικασιών, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση.
  
·        Πιο διαλλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, όσον αφορά την Ελλάδα. Τόνισε, ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενώ κατανοεί την ελληνική κυβέρνηση, καθώς έχει αναλάβει την εξουσία εδώ και τρεις μήνες και έχει «κληρονομήσει» ένα σωρό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.

·        Σύμφωνα με την εφημερίδα Politico, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Wall Street τονίζουν ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδό της από το ευρώ θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αντιδράσεις της αγοράς και θα προκαλέσει αστάθεια στην παγκόσμια οικονομία. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Wall Street και η Ουάσιγκτον θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και γι αυτό τον λόγο πιέζουν Ελλάδα και Ευρώπη να καταλήξουν σε συμφωνία και καλούν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να μην αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει..

·        Στο μεταξύ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν αποτελεί υπόθεση εργασίας το ενδεχόμενο Grexit, ωστόσο χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, καθώς αυτές μπορεί να =κινούνται θετικά, αλλά είναι δύσκολες και αργές. Τόνισε, επιπλέον, ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

·        Αντιπροσφορά για τον ρώσικο αγωγό προτίθεται να κάνουν οι ΗΠΑ, αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο Associated Press, ενώ αναμένεται να έρθει σύντομα στην Αθήνα ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein. Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε επίσης τις διαβουλεύσεις για τον αγωγό της Gazprom ως  οικονομική και όχι πολιτική απόφαση.

·        Όσον αφορά τον Σάββα Ξηρό, τόνισε ότι πρέπει η ρύθμιση του νομοσχεδίου  να εγκριθεί πρώτα από ελληνικό δικαστήριο, ενώ διευκρίνισε ότι ο νέος νόμος έγινε λόγω των αποφάσεων του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που ήταν καταδικαστικές για την Ελλάδα και προβλέπουν άλλες μορφές κράτησης για φυλακισμένους με αναπηρία άνω του 80%. Τέλος, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και να μην συνεχίσουν με προγράμματα που περιλαμβάνουν μέτρα λιτότητας, καθώς αυτά είχαν άσχημα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα παραμείνει στις ΗΠΑ σήμερα και αύριο και θα συνεχίσει τις συναντήσεις με ηγετικά μέλη των νομοθετικών σωμάτων των ΗΠΑ, ενώ αύριο θα μεταβεί στην έδρα του ΟΗΕ για να συζητήσει ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας θέματα με τον γενικό γραμματέα Μπαν Κι Μουν και το υπεύθυνο για τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων Μάθιου Νίμιτς.

·        Συνεκλήθη εχθές και η  επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, με θέμα την μηνιαία ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για θέματα των αρμοδιοτήτων της. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος τόνισε την απόφαση για αναβάθμιση και επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών και στο πεδίο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, με στόχο την καλύτερη προώθηση των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό. Στην συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι ιδιαίτερη, καθώς και το ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, διατηρώντας όμως καλές σχέσεις και με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος και οι διμερείς σχέσεις επεκτείνονται και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του φονταμενταλισμού και την έξαρση της βίας στην Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή. Αναφορικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τόνισε ότι το θέμα το χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών, ωστόσο στις συναντήσεις του στην Αίγυπτο, συζητήθηκε το θέμα της αμυντικής συνεργασίας, όταν οριοθετηθεί η ΑΟΖ, καθώς θα υπάρχουν τότε κοινά θαλάσσια σύνορα.

·        Μετά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, μεταβαίνει στην Αίγυπτο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

·        Αναφορικά με την ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα, κύκλοι της Προεδρίας αναφέρουν ότι ο κ. Παυλόπουλος είχε και θα συνεχίσει να έχει επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε επαφή με τους θεσμούς, τότε ο ρόλος του μένει αποστειρωμένος. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν λογική την επικοινωνία, καθώς ζητήθηκε να εξηγηθούν οι λόγοι που επέβαλαν στην παρούσα συγκυρία την υπογραφή της ΠΝΠ.

·        Για την προώθηση του επενδυτικού σχεδίου της ΕΕ, έρχεται στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα Γίρκι Κατάινεν και θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, καθώς και με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα, σήμερα θα παρουσιάσει το επενδυτικό σχέδιο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη και θα επισκεφτεί την APIVITA, εταιρία που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ Την Παρασκευή, μαζί με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα μιλήσει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Επίσης, θα παραβρεθεί σε εκδήλωση του ΣΕΒ και σε γεύμα εργασίας με οικονομικούς φορείς.


·        Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σύμφωνα με την  Wall Street Journal, φέρεται να ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να είναι πιο συνεργάσιμος στα θέματα που αφορούν τα δάνεια των ΜΜΕ, αναφορικά με την απροθυμία της Τράπεζας να δώσει στοιχεία στην κυβέρνηση και στην Βουλή των Ελλήνων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανείων των ΜΜΕ που πραγματοποιήθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.