Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

Ξεκίνησα σχετικά νωρίς για το συλλαλητήριο. Είχα δώσει ραντεβού στην Καπνικαρέα με φίλους Θιακούς. Κατέβηκα στην Πανεπιστημίου και φωτογράφισα την αντισυγκέντρωση! Καμιά 100 νεαροί από τους γνωστούς των Εξαρχείων συγκεντρωμένοι μπροστά στα προπύλαια.

Η αντισυγκέντρωση
Αφού έκανα μια βόλτα μπροστά από τη Βουλή, με μεγάλη δυσκολία λόγω πυκνότητας, κατηφόρισα την Ερμού προς την Καπνικαρέα.
Ο κόσμος ανέβαινε κατά κύματα. Πολύς κόσμος! Απλοί κοινοί άνθρωποι της καθημερινότητας, αυτό που λένε οι Εγγλέζοι “ordinary people”. Άνδρες γυναίκες παιδιά όλων των ηλικιών! Πολλοί κρατούσαν Ελληνικές σημαίες, μητέρες κρατούσαν μωρά. Δεν παρατήρησα απολύτως τίποτα ύποπτο. Ούτε ένας νεαρός με κράνος ή σακίδιο ή σημαία με ξύλινο κοντάρι κλπ.





Απλοί καθημερινοί άνθρωποι! Ούτε χρυσαυγίτες ούτε κουκουλοφόροι ούτε τίποτα από αυτά που αναφέρουν τα ΜΜΕ
Δεν μπορεί! Αν υπήρχε κάτι θα έπεφτε στην αντίληψή μου. Να ήρθαν αργότερα; Αποκλείεται καθώς υπήρχε αδιαχώρητο. Γιατί ειπώθηκε ότι όλα άρχισαν όταν κάποιοι κουκουλοφόροι έριξαν … μολότοφ στα ΜΑΤ; Αν όντως έτσι έγινε, τότε αυτός ο κουκουλοφόρος ήταν δικός τους! Προβοκάτορας!
Αυτή τη φορά δεν θα φάμε το σανό! Ήμουν εκεί μπροστά!
Συνάντησα τους Θιακούς φίλους και όλοι μαζί προχωρήσαμε προς το σύνταγμα κατορθώνοντας να φτάσουμε μέχρι τη Νίκης. Οι ομιλίες είχαν αρχίσει. Έπιασε και ψιλόβροχο!
Ώρα 3μμ Ερμού και Νίκης, σκάει το πρώτο δακρυγόνο
Ξαφνικά στις 3μμ ακριβώς ακούγεται ένας τεράστιος κρότος και η Αμαλίας γεμίζει καπνό. Και οι εκρήξεις συνεχίζονται. Κάθε λεπτό και μία! Προγραμματισμένα! Ο κόσμος αρχίζει να τρέχει προς την Ερμού και τη Σταδίου. Η Αμαλίας άδειασε. Φοβήθηκα ότι θα με ποδοπατούσαν. Τους φίλους τους έχασα! Έφυγα προς τα κάτω στην Ερμού και ανέβηκα ξανά από τη Σταδίου. Τα αέρια με έπνιγαν. Και έριχναν συνέχεια μέχρι που δεν έμεινε κανείς ούτε στην πλατεία, ούτε στη Σταδίου!
        



Σταδίου και πλατεία. Η βουλή χάθηκε μέσα στα δακρυγόνα!
Δεν μου έμεινε καμία αμφιβολία ότι τα αέρια έπεσαν προγραμματισμένα με σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση και με περίσσια αναλγησία καθώς ανάμεσα στο πλήθος ήταν γέροι άνθρωποι και μωρά παιδιά!  

Τραυματισμένο άτομο δέχεται τις πρώτες βοήθειες.
Υπήρξαν και τραυματισμοί! Τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είπαν ότι αντιεξουσιαστές με καδρόνια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ. Πολύ ωραία!! Μα τα ΜΑΤ ήταν γύρω από τη βουλή, γιατί έριξαν δακρυγόνα στην πλατεία ανάμεσα στο πλήθος;  
 
Αυτό έσκασε λίγα μέτρα από μένα στη Σταδίου. Ευτυχώς ο άνεμος δεν φύσαγε προς το μέρος μου!
Έτσι στα καλά καθούμενα ο δημοκράτης και «αριστερός» κ. Τσίπρας, αυτός που γύριζε από διαδήλωση σε διαδήλωση με τη ντουντούκα στο χέρι, πνίγει στα χημικά αέρια μια ειρηνική διαδήλωση.
Σύμφωνα με την «αριστερή» δικτατορία του Τσίπρα, κανείς δεν έχει δικαίωμα πλέον να εκφράσει διαφορετική άποψη από αυτή του «ηγέτη»! Αν το κάνει, ο ηγέτης τον πνίγει στα δακρυγόνα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι προϊόν της υποταγής της χώρας στο νεοφιλελευθερισμό και την κακώς νοούμενη παγκοσμιοποίηση που επιδιώκει να μετατρέψει τη χώρα-κράτος σε οικονομική κοινότητα. Άλλωστε αυτό επιθυμεί και ο Τζώρτζ Σόρος σε άρθρο του στους New York Times με τίτλο  «Στα Βαλκάνια, μια ευκαιρία να σταθεροποιηθεί η Ευρώπη».
Αυτό δεν θα ήταν ότι καλύτερο για τη χώρα μας καθώς, είναι πλέον γνωστό ότι, ο νεοφιλελευθερισμός ευνοεί την άρχουσα τάξη σε βάρος του απλού λαού.
Δεν θα μου φαίνονταν παράξενο αν ο Τσίπρας και οι σύμβουλοι του (Καρανίκας κλπ) δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα! Οι Γερμανοί όμως μπορούν! Έτσι του έδωσαν την καραμέλα της μη περικοπής των συντάξεων και την επιμήκυνση μικρού μέρους του χρέους και του πήραν την τούρτα.
Είναι κατανοητό ότι η εκείθεν διαπραγματευόμενη πλευρά δεν είναι οι Σκοπιανοί αλλά οι Γερμανοί περισσότερο και οι Αμερικάνοι λιγότερο!
Οι παραπάνω λόγοι, αλλά και η τραγική αντιδημοκρατική συμπεριφορά του «αριστερού» Τσίπρα που έπνιξε στα χημικά αέρια τον απλό κόσμο, με κάνει να συνταχθώ με το μισό εκατομμύριο "φασίστες" που διαδήλωσαν σήμερα για την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών.
     

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.