Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

 


Βγήκαν οι άνθρωποι, οικογενειακώς, και πήγαν στο παρκάκι της πλατείας να πιούν τον καφέ τους, αφού είχαν συμπληρώσει τα των ΚΥΑ προβλεπόμενα. Ήθελαν να ακούσουν το θρόισμα των φύλων των δέντρων του πάρκου να πάρουν λίγο ήλιο και να νοιώσουν στο μεγαλύτερο χώρο, την ψευδαίσθηση της ελευθερίας.

Και να σου οι λεβέντες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ήθελαν σώνει και καλά να τους επιβάλουν πρόστιμα. Γιατί; Γιατί έτσι γούσταραν, εξουσία είναι!

Όπως ήταν φυσικό οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν συνεπικουρούμενοι και από άλλους περιοίκους. Μια κοπέλα αρχίζει να βιντεοσκοπεί τη σκηνή. Την πετάνε κάτω, κάποιος νεαρός προσπαθεί να τη βοηθήσει. Αρχίζουν να τον χτυπάνε ανηλεώς! Κυνηγάνε και χτυπούν και άλλους παρευρισκόμενους. Η κατάσταση οξύνεται και κλιμακώνεται!.....


Η ιστορία αυτή ξεσήκωσε θύελλά αντιδράσεων. Όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δια του αντιπροσώπου τους καταδικάζουν αυτές τις πράξεις. "...«Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία..." είπε χαρακτηριστικά!

Στο μεταξύ η απάντηση της αστυνομίας για τα έκτροπα βρίθει ψεμάτων.

Το πρώτο ψέμα είναι, ότι τους επιτέθηκαν 30 άτομα και αυτά τα άτομα τους έσκισαν τα μπλοκάκια!!!

Το δεύτερο ψέμα είναι ότι οι κάτοικοι δεν έδειξαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης και τα sms στο 13033 και ενώ τα έδειξαν, οι αστυνομικοί τους έκοψαν πρόστιμο με την αιτιολογία της μη βεβαίωσης μετακίνησης.

Το τρίτο ψέμα είναι ότι, προσπάθησαν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν την πρωτοφανή αστυνομική βία με την εκ των υστέρων δικαιολογία, ότι οι κάτοικοι πήγαν να αρπάξουν όπλο από τη ζώνη αστυνομικού!!!! Φαίνεται ότι οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης είναι είδος Τζέισον Στέιθαμ!!!


Τις όμως πταίει για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση;

Η αντιπολίτευση, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί την κατάσταση, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό και ζητά την παραίτηση του Υπουργού και του αρχηγού της αστυνομίας. Σαφώς και φέρουν την πολιτική ευθύνη.

Αν είχαν ίχνος ευθιξίας θα είχαν παραιτηθεί! Στην Ιαπωνία όπου η λέξη "Τιμή" εξακολουθεί να έχει αξία, θα είχαν κάνει Σέππουκου!

Όμως δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι φυσικοί αυτουργοί και ο επικεφαλής τους, προφανώς κάποιος κατώτερος αξιωματικός.

Το προσπαθούσαμε να επιβάλουμε το νόμο δεν είναι δικαιολογία. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις βαρέων εγκλημάτων ο νόμος επιβάλλεται δια της βίας.

Ούτε, το εκτελούσαμε διαταγές, απαλλάσσει τους δράστες. Και ο Γιόζεφ Γκέμπελς το ίδιο είπε στο δικαστήριο της Νυρεμβέργης "Εκτελούσα διαταγές" και όμως τον καταδίκασαν και τον εκτέλεσαν.


     Οι άνθρωποι αυτοί που έδειραν ανηλεώς και αναίτια τον νέο, πρέπει να εμφορούνται από εγκληματικά ένστικτα. Βρίθουν από συμπλέγματα παιδικής ηλικίας. Επειδή κρατούν όπλο νομίζουν ότι εξουσιάζουν τους πάντες! 

Και ερωτώ:

Γιατί δεν γίνεται σωστή επιλογή των αστυνομικών; Γιατί δεν υποβάλλονται οι υποψήφιοι σε υποβάλλονται ψυχιατρική διερεύνηση;

Γιατί στα μαθήματα τους δεν περιλαμβάνονται αυτά της σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς;

Γιατί η ηγεσία της αστυνομίας προσπαθεί με ψέματα, κάθε φορά, να συγκαλύψει πράξεις βίας κατά πολιτών, αντί να τιμωρεί αυστηρά τους υπαίτιους;

Πιστεύει, άραγε, το Υπουργείο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (;) του πολίτη ότι η κατάσταση αυτή τιμά την αστυνομία την κυβέρνηση και τη Δημοκρατία;


     Κύριε Χρυσοχοΐδη δεν σου ζητάμε να κάνεις Σεππουκου, αλλά να παραιτηθείς και αν δεν διαθέτεις τα σχετικά όργανα για να το πράξεις, τότε φρόντισε στο αστυνομικό σώμα να μην εισέρχονται ψυχικά διαταραγμένα άτομα, ανώμαλοι, συμπλεγματικοί.

Φρόντισε στις σχολές τους (άν υπάρχουν) να διδάσκονται, κοινωνική συμπεριφορά.

Να διδάσκονται ότι δεν είναι εξουσιαστές αλλά προστάτες των πολιτών και της ευνομούμενης κοινωνίας.

Να διδάσκονται ότι υπερτερεί το πνεύμα του νόμου από το γράμμα και να είναι σε θέση να το αναγνωρίσουν και να το εφαρμόσουν για χάρη της κοινωνικής συνοχής την οποία τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη.


     Όσο για σας κ. Μητσοτάκη έχω να σας πώ ότι η προστασία των Ελλήνων πολιτών από τον κορωνοϊό δεν γίνεται με πτυσσόμενα κλομπ, ούτε με εξευτελιστικούς εγκλεισμούς, ούτε με μιντιακή τρομοκρατία!

Γίνεται με την εισαγωγή περισσοτέρων εμβολίων, με την εισαγωγή μονοκλονικών αντισωμάτων, με την επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ, με την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και με την γενικότερη ενίσχυση του συστήματος υγείας. Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη στο χειρισμό της πανδημίας.

Αυτά δεν σας τα λέω μόνο εγώ. Σας τα λένε και οι δικοί σας άνθρωποι σε κοινή ανακοίνωσή τους που υπέγραψαν στις 7 Μαρτίου του 21.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.