Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ



                                                                                   
                                                                                                                                                                   Του Παύλου Παπαδάτου
           
          Σε προηγούμενο άρθρο μου έγραφα - και εξηγούσα τους λόγους - ότι είναι σχεδόν αδύνατον σοβαρός επενδυτής να επενδύσει στη χώρα μας. Αντιθέτως, έγραφα,  γνωρίζω εταιρίες που είναι έτοιμες να φύγουν εκτός Ελλάδος, και φυσικά αναφερόμουν στη Βιοχάλκο αλλά και σε άλλες εταιρίες που είναι «υπ’ ατμόν».
          Δυστυχώς, έχουμε εγκλωβιστεί στη «λογιστική» διαχείριση της οικονομικής μας  μιζέριας και εντελώς λανθασμένα πιστεύουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα προέλθει από τη χαλάρωση των δημοσιονομικών μέτρων και κάποια πιθανή μετακύληση του χρέους, ενώ αφήνουμε εντελώς ανεκμετάλλευτες τις πραγματικές αναπτυξιακές μας δυνατότητες.
          11 χιλιάδες στρέμματα που είναι ιδανικά για πρωτότυπες καλλιέργειες τα έχουμε αφήσει χέρσα και φθάσαμε στο γελοίο σημείο να εισάγουμε λεμόνια από την Αργεντινή και εμφιαλωμένους χυμούς από την Γερμανία από δικά μας φρούτα, ενώ φυσικά συνεχίζουμε να εισάγουμε το 75% του κρέατος που καταναλώνουμε!
          Γεωργοί και κτηνοτρόφοι γαλουχήθηκαν με την πεποίθηση ότι θα πρέπει να ζουν με τις επιδοτήσεις της ΕΕ, ενώ μία άλλη μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας θεώρησε το δημοσιοϋπαλληλίκι ως το νιρβάνα της ζωής με αποτέλεσμα να έχουμε 650 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους όταν η Αυστρία και η Πορτογαλία έχουν 120.000 και 250.000 αντιστοίχως! 
          Η φύση μας χάρισε τις καλύτερες συνθήκες για ανάπτυξη όλων των μορφών οικολογικής ενέργειας -αιολική, ηλιακή, γεωθερμική, υδροηλεκτρική- και εμείς όχι μόνο δεν αναπτύξαμε μία ενεργειακή λεωφόρο προς την Ευρώπη, αλλά  προσπαθούμε να στραγγαλίσουμε οικονομικά και όσους επένδυσαν σε αυτόν τον τομέα.
          Όσον αφορά τον ορυκτό μας πλούτο… οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο με θετικά αποτελέσματα έγιναν στο Ιόνιο το 1937 αλλά ακόμη ψαχνόμαστε!
          Είμαστε η πλέον ευλογημένη χώρα για να αναπτύξουμε τουρισμό και η τουριστική αναπτυξιακή μας πολιτική είναι ανύπαρκτη. Καμαρώνουμε ότι φέτος είχαμε αύξηση τουριστών ενώ αυτό είναι αποτέλεσμα του αναβρασμού που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο.
          Ανύπαρκτη είναι επίσης και η εμπορική εκμετάλλευση και ανάδειξη της μοναδικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
          Δυστυχώς με αντιαναπτυξιακή φορολογική πολιτική που οδηγεί στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας και χωρίς σχεδιασμό που να αποβλέπει στην εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της χώρας μας, πολύ φοβάμαι ότι τα έξι χρόνια ύφεσης που διάγουμε αποτελούν μόνο την αρχή της οικονομικής μας κρίσης!
Σημείωση
          Αν γνώριζα ότι κάποιοι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ αμείβονται με 21 μισθούς ετησίως και  λόγω αποχωρήσεως παίρνουν και 400.000 ευρώ αποζημίωση, σίγουρα θα είχα επιδιώξει να είχα γίνει και εγώ υπάλληλος του ΟΠΑΠ! Αν, μάλιστα, γνώριζα ότι μπορούσα να αποκτήσω τον ΟΠΑΠ, και εκ των υστέρων θα με δάνειζαν οι τράπεζες για να πληρώσω το τίμημα, ίσως σήμερα να ήμουν εγώ ο ιδιοκτήτης του..!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟ!!

          Σωστά τα λες και συμφωνώ απόλυτα όμως  ήθελα να’ξερα ποιος ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση;
          Μήπως η ΝΔΠΑΣΟΚ;
          Και τώρα πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του αίσχους την κατάσταση;
          Μήπως πιέζοντας μέχρι θανάτου τους μικρομεσαίους;
          Μήπως στις επόμενες εκλογές θα’ πρεπε να τους εξοβελίσουμε;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.